‘Bugün Amerikalılarla Afganistan’ı görüşeceğiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Bugün Amerikalılarla Afganistan’ı görüşeceğiz’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2021 07:00

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan’da düşünülen yeni göreve ilişkin, “Kabil Havaalanı’ndaki mevcudiyetimizi devam ettirmek ya da ettirmemek konusunda temaslarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Akar, gazetecilere özetle şunları söyledi:

ASKER GÖNDERMEYECEĞİZ

“Son 6 yılda Kabil Havaalanı’nın işletilmesine teknik destek sağlama konusunda elimizden gelen gayreti gösterdik. Bu havaalanı Afganistan’ın hayatiyeti bakımından çok önemli bir nokta. Çalışması, çalışıyor olması Afgan kardeşlerimizin lehine olacaktır. Bu çerçevede yarın (bugün) Amerikalılarla bir görüşmemiz olacak. Mevcudiyetimiz zaten orada var. Şu anda asker gönderme gibi bir durumumuz söz konusu değil. Biz 6 yıldan beri bu havaalanında; oradayız. Mevcudiyetimizi devam ettirmek ya da ettirmemek konusunda temaslarımızı sürdürüyoruz.”

‘MKEK’DE ÖZELLEŞTİRME YOK’

Bakan Akar Makine Kimya Endüristrisi Kurumu’nun şirketleşmesine ilişkin yasa teklifi konusunda şöyle dedi: “MKEK, yıllarca hizmet etmiş, son derece önem verdiğimiz bir kurumumuz. Mevcut hantal yapısıyla gerekli ilerlemeyi sağlaması, ileri teknoljiyi kullanması pek mümkün değil. Modern bir yapıya kavuşması için gayret gösteriyoruz. Kısaca özelleştirme yok, orada çalışan kardeşlerimizin herhangi bir şekilde özlük haklarında geriye gitmesi söz konusu değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!