Bu sayfayı birlikte yapıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bu sayfayı birlikte yapıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

İnternet ve gazete dünyada ilk kez bu kadar etkileşimli kullanılıyor

Hürriyet Tatil Eki İnternet sayfası Türkiye'de ve takip edebildiğimiz kadarıyla dünyada da bir ilke imza attı. Yaklaşık bir ay kadar önce İnternet kullanıcılarının hizmetine açılan İnteraktif Ağ sitesi sayesinde Hürriyet okurları gazetenin pasif birer okuyucusu olmaktan kurtulup aktif okur/yazar olma fırsatını yakaladılar. İnteraktif sayesinde okurlar artık hem her türlü konuda fikir paylaşımında bulunabiliyor hem de sayfamızda yayınlanan haber ve yorumların yönlendiricisi oluyorlar. Yine İnteraktif sayesinde haber ve yorumların gazetedeki sayfaya sığmayan ayrıntıları, okurlarla, İnternet'in sunmuş olduğu sınırsız ortamda buluşuyor.

Sayfamızda yayınlanan İnteraktif köşesini, İnternet ortamına da taşımak ve okurlarla etkileşimli hale getirmeyi amaçlayan İnteraktif Ağ sitesi (http://www.list2000.com.tr/interaktif), henüz bir ay önce kurulmuş olmasına rağmen amacını aşıp, şu anda okumakta olduğunuz İnternet sayfasının tümünü yönlendirmeye başladı.

Sayfamızda geçtiğimiz hafta kullandığımız ‘‘Eurovision'a katılan Türk bestelerinin ses dosyalarının yüklenebilecği Ağ sitesi’’ haberi okur yönlendirmesinin ilk örneklerinden biriydi. Okurumuz Volkan Gücer İnteraktif sayfalarına bağlanmış ve ‘‘Yeni Adresler’’ bölümüne bıraktığı mesajla hem bizi hem de diğer İnteraktif kullanıcılarını pek kimsenin farkında olmadığı, gözden kaçmış, Norveçli yaratıcısı tarafından bile bir köşede unutulmuş çok zevkli bir Ağ sayfasıyla tanıştırmıştı. Okurumuzun vermiş olduğu bilgiden yola çıkıp bu ilginç sayfayı haber yaptık. Bu uygulamamıza, yaptığımız haberin sonunda haber kaynağı okurlarımıza teşekkür etmeyi ihmal etmeden bundan sonra da devam edeceğiz.

İnteraktif sitesinin ‘‘Yeni Adres’’ler bölümünün bir başka işlevi ise, yer darlığı nedeniyle bu sayfada haberini yapamadığımız diğer ilginç İnternet adreslerinin duyurulmasına ev sahipliği yapması. Kısa bir süre içersinde açılacak ‘‘Yurtsan Atakan'ın seçtikleri’’ bölümünde ise ‘‘Yeni Adresler’’ bölümünden seçme Ağ siteleri, Atakan'ın değerlendirme yazılarıyla birlikte yer almaya başlayacak.

İnteraktif sitesinin okurlara sağladığı bir başka olanak ise dileyen herkesin istediği her konuda tartışma başlığı açabilmesi ve bu başlık altında diğer kullanıcılarla fikir alışverişinde bulunabilmesi. Örneğin okurlarımızdan Deniz Ceylan'ın İnteraktif'te açmış olduğu ‘‘Feminizm’’ tartışması çok büyük ilgi görüyor ve tartışmaya katılan okurların bazı görüşleri gazetedeki İnteraktif köşesinde de yayınlanıyor. İnteraktif'e gönderilen mesajlardan seçmeler gazetedeki İnteraktif köşesinde yayınlanmaya devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!