Bu paylaşımdan hemen sonra dehşeti yaşadı

Güncelleme Tarihi:

Bu paylaşımdan hemen sonra dehşeti yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2020 10:07

Balıkesir’in Edremit ilçesinde teknelerinin batması sonucu ölüm kalım savaşı veren ve 3 saatlik yüzme sonrası karaya ulaşan sporcu Yalçın Erciyes’in hem kendi hem de arkadaşının hayatını kurtarırken, bir kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Basketbol antrenörü olan Yalçın Erciyes’in sosyal medya hesabından ‘Biraz tatil yapalım’diyerek bu fotoğrafı paylaştıktan kısa bir süre sonra teknelerin battığı öğrenildi. Erciyes, teknelerinin batması sonucu yüzerek karaya çıkmayı başarırken hemen Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım istedi. Güre SSK kampı yakınlarında karaya çıktığını ifade etti. Bunun üzerine harekete geçen sahil güvenlik ekipleri Akın Sonragelen’i denizde sağ olarak kurtardı. Arama çalışmasını sürdüren ekipler daha sonra su üstünde Osman Sonragelen (62) bulup sahil güvenlik botuna aldıktan sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bu arada basketbol antrenörü ve restoran işletmecisi olan Yalçın Erciyes’in sosyal medya hesabından kırmızı-beyaz bir teknede belki ölen yada kurtarılan diğer arkadaşının çektiği “Biraz tatil yapalım dedik” şeklindeki fotoğrafı paylaştıktan kısa sonra battığı tahmin ediliyor. Paylaşım sonrası arkadaşları sporcu ve iş insanı Erciyes'e geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Burhaniye’ye gideceklerdi

Bu arada 3 arkadaşın 8 metrelik kırmızı-beyaz tekne ile Edremit’in Güre Limanı’ndan Burhaniye Ören açıklarına gitmek üzere denize açıldıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Yaşadıklarını anlattı

Alabora olan tekneden yüzerek kurtulan Yalçın Erciyes, dalganın akışı yönünde kendini bırakıp, yaklaşık 4 saat yüzerek karaya çıktığını söyledi.

Edremit Akçay sahilinden balık tutmak için denize açılan 3 kişinin üzerinde bulunduğu tekne, dün akşamüstü fırtına ve dalga nedeniyle alabora oldu. Kazada Osman Sonragelen (62), yaşamını yitirdi. Osman Sonragelen'in oğlu Akın Sonragelen (35) ile Yalçın Erciyes (44) karaya doğru yüzerek kurtuldu. Erciyes yaşadığı o anları DHA’ya anlattı:

“Dün saat 18.30 sıralarında 3 arkadaş Ören’den tekneyle hareket edip Akçay’a doğru geliyorduk. Ören açıklarından Akçay sahiline yaklaşık 2 buçuk 3 mil kala, dalgadan dolayı tekne ön kafadan su almaya başladı. Bir dahaki dalgada tekne alabora oldu. Hepimiz suya düştük. Ben arkadaşlara soğuk kanlılıkla sakin olmaları yönünde konuşmalar yaptım. O ara önümdeki deniz simidini aldım. Deniz simidini takarak sahile doğru dalganın akışına kendimi bıraktım. Yaklaşık 3 buçuk 4 saat yüzdükten sonra fener mevkisindeki sigorta kampının sahilinden karaya çıktım. Zaten arkadaşlarımız da telefona ulaşamayınca deniz polisine haber vermişler. Deniz polisi geldi ve benden gerekli bilgiler alarak aramalara yön verdi. Bir arkadaşımız sağ olarak bulundu. Bulunan arkadaşımızın babası Osman abimiz rahmetli olmuş. Ona Allah’tan rahmet diliyorum. Diğer arkadaşımıza geçmiş olsun diliyorum. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!