Bu okuldaki öğretmenlerin hepsi anne

Güncelleme Tarihi:

Bu okuldaki öğretmenlerin hepsi anne
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2004 12:09

Konya'da eğitim veren özel bir ilköğretim okulu, çocukların okula daha hızlı uyum sağlaması ve okul fobisinin ortadan kaldırılması amacıyla 35 yıldır sadece kadın öğretmen çalıştırıyor.

Haberin Devamı

Özel Gündoğdu İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Güven Öten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okula yeni başlayan çocuklarda ortaya çıkan öğretmen korkusunun ileriye dönük başarısızlığı getirdiğini belirterek, bu durumun çocuğun geleceğini olumsuz etkileyeceğini bildirdi.

Son yıllarda daha fazla görülmeye başlayan okul fobisinin çocukların okula uyum sağlayamamasından kaynaklandığını ifade eden Öten, bu yüzden kuruldukları günden bu yana çocukların daha iyi eğitim alabilmesi için farklı yöntemlere başvurduklarını belirtti.

Öten, öncelikle okul fobisinin ortadan kaldırılması ve çocukların okula uyum sağlayabilmesi amacıyla okulda sadece kadın öğretmenlere görev verdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“İlköğretim 5. sınıfa kadar olan süreç çocuğun eğitimi açısından büyük önem taşıyor. Bu yüzden eğitim-öğretimde ilk 5 yıl çok önemli. Bu dönemde asık suratlı öğretmen görmek istemeyen çocukların daha şefkatli ve sabırlı öğretmenlere ihtiyaç duyduğunu düşünerek 35 yıldır kadın öğretmen çalıştırıyoruz. Çocuklar kadın öğretmeni ikinci anneleri olarak gördükleri için okula adaptasyonlarında sorun yaşanmıyor. Psikolojileri çok farklı olan çocuklar, okul için gerekli elektrik ve sıcaklığı erkeklerden çok kadın öğretmenlerden alıyor.”

25 ÖĞRETMENİN HEPSİ ANNE

Kadın öğretmenlerin annelik duygusuyla hareket ettiği için çocuklarla iletişim sorunu yaşamadıklarını belirten Öten, “Okulun ilk günü olmasına karşın bir tane veli bile okulda kalmadı. Okulda görev yapan 25 öğretmenimiz de anne olduğu için fazla sıkıntı yaşanmıyor. Öğretmenler çocukların yaşadığı ya da yaşayacağı duyguları çok yakından tanıyor, çünkü onlar anne... Bu nedenle, bizim okulumuzda okul fobisi yok” dedi.

Haberin Devamı

Öten, okullarında çocuklara sorumluluk bilincini de yerleştirmeye çalıştıklarını, bu yüzden farklı uygulamalara da gittiklerini dile getirerek, küçük yaştan itibaren çocukların, düzenlenen konferanslarda kalabalık önünde konuşturarak topluma daha kolay açılmalarını sağladıklarını bildirdi.

Sadece kadın öğretmen bulundurma konusunda olumsuz bir eleştiri almadıklarını da vurgulayan Öten, “Aksine velilerden olumlu tepkiler aldık. Çünkü anneler de babalar da, kadın öğretmen farkını çok iyi biliyorlar. Veliler çocuklarını ikinci bir anneye teslim ettikleri için çok rahatlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!