Bu kez 'Bal' ayyı aldı

Güncelleme Tarihi:

Bu kez Bal ayyı aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2010 11:23

60. Berlin Film Festivali'nde “Altın Ayı” ödülünü kazanan “Bal” filmine çekildiği Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde gala yapılması planlanıyor.

Haberin Devamı

Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, yaptığı açıklamada, Çamlıhemşin'de çekilen “Bal” filminin ödül kazanmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Bu ödülün Rize ve Çamlıhemşin ekonomisine büyük katkısı olacağını sanıyorum. Bütün dünya Çamlıhemşin'i konuşuyor. Bunun bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

Çamlıhemşin'de hep ayıların balları aldığını vurgulayan Melek, “Bu kez Bal ayıyı aldı. Filmin Çamlıhemşin'e büyük katkısı oldu. Filmde ilçemizin 7 yaşındaki çocuğu Bora Altaş başrollerde oynadı. Ayrıca Çamlıhemşinli 60 civarında vatandaşımız da çeşitli roller aldılar” diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde yurt dışından, özellikle Avrupa ve Almanya'dan çok sayıda turistin ilçeye geleceğini tahmin ettiklerini dile getiren Melek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yönetmen Semih Kaplanoğlu ile geçtiğimiz gün görüştüm. Şimdiden Almanya'dan birçok insan Çamlıhemşin'i görmek istediği söylüyor. Ayder zaten dünyaca ünlü, tanınan bir turizm bölgesi. Bu ödül de gelince ünü bir kat daha arttı. Gelen misafirlerimizi elimizden geldiğince en iyi şekilde ağırlayacağız.”

ÇAMLIHEMŞİN'DE FİLMİN GALASI YAPILACAK

Kaplanoğlu ve film ekibinin programlarının uygun olması halinde 4-7 Mart tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek Rize Tanıtım Günleri Fuarı'na katılarak Çamlıhemşin standını ziyaret etmesinin planlandığını anlatan Melek, “Burada kendisine Çamlıhemşin'in hediyesi olarak plaket vermek istiyoruz. Belki bir 'altın ayı' da biz veririz. Daha sonra da filmin Çamlıhemşin'de galasını yapmayı planlıyoruz. Nisan veya mayıs ayında olabilir. Ama henüz kesinleşmedi. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!