Bu isyana kulak verin

Güncelleme Tarihi:

Bu isyana kulak verin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2022 07:00

Emre Aşkın, 2016’da boşanmak isteyen eşi Handan Sevin’i ve kardeşi Sedat Sevin’i sokakta vurarak ağır yaraladı. Mahkeme saldırgana ‘takdir indirimi’ uygulayarak 23 yıl hapis cezası verdi. Şimdi Yargıtay kararı onadı. Tekerlekli sandalyeye mahkûm kalan Handan Sevin, “Geleceğimi benden çalıp ona verdiniz” diye isyan ediyor.

Haberin Devamı

İstanbul’da yaşayan Handan Sevin iki çocuğunun babası Emre Aşkın’a 2016 yılında boşanma davası açtı. Emre Aşkın defalarca tehdit ettiği Handan Sevin ve kardeşi Sedat Sevin’i 11 Mart 2016 günü sokak ortasında kurşunladı. Handan Sevin yüzde 96 fonksiyon kaybı nedeniyle felç oldu. Tekerlekli sandalyeye bağımlı olan Handan Sevin’in vücudundaki bir kurşun da çıkartılamadı.

İYİ HAL İNDİRİMİ YAPILDI

Olayın ardından tutuklanan Emre Aşkın yargılandığı İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde iyi hal indirimiyle toplam 29 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Her iki taraf da itiraz edince dosya Yargıtay’a gitti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi kararı bozdu. Yeniden yargılama yapan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi ikinci kararında Emre Aşkın’a yine iyi hal indirimi uyguladı ve 23 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Handan Sevin ve Sedat Sevin’in avukatlarının yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın avukatları bu karara da itiraz etti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi itirazları reddederek kararı onadı. Onama kararında, yerel mahkemece kurulan hükmün tüm dosya kapsamına göre hukuka uygun olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

‘SAĞLIK DURUMUM AYNI’

Emre Aşkın’a takdir indirimi uygulanarak verilen hapis cezasının onanmasına tepki gösteren Handan Sevin, “Takdir indirimi yapılarak verilen cezayı onayarak benim geleceğimi benden almış oldular. Geçmişimi o aldı, geleceğimi de devlet, adalet benden aldı, ona verdi. Ne söyleyebilirim. Sağlık durumum aynı, bacaklarımda bir gelişme sağlanmadı. 6.5 yıl oldu” dedi.

'HUKUKEN DOĞRU DEĞİL'

Handan Sevin’in avukatı Gül Erdoğmuş ise kararının hukuken doğru olmadığını belirterek “Çünkü yerel mahkeme hüküm kurarken ‘eşi öldürmeye teşebbüs etmek’ ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs etmek’ suçundan en üst sınırdan ceza vermişti sanığa. Yargıtay kararında, ‘Handan felç kaldı fakat kardeşi hayatına devam ediyor. Vücudunda bırakılan sabit iz ve hayati fonksiyonlarını engelleyici bir durum olmadığı için 2 kişiye de en üst sınırdan ceza verilmesi doğru değil, suçtan zarar görenler arasında ceza tayini yönünden bir farklılık yapılması gerekiyor’ denilmişti. Yerel mahkeme ise hem Handan yönünden hem de kardeşi yönünden verilen ceza oranında indirime gitti. Handan felç kalmıştı. Kardeşi de uğramış olduğu bu saldırı sonucunda, Adli Tıp Kurumu’nun değerlendirdiği en ağır dereceden yaralandığı ve hayati tehlikesi olduğuna ilişkin rapor olmasına rağmen bu indirim yapıldı. Bizim kabul etmediğimiz husus bu” dedi.

Haberin Devamı

17 YILLIK ESARET BİTTİ

Emre Aşkın ile boşanma davalarının da sonuçlandığını sosyal medya hesabından “17 yıllık esaret sonunda bitti” notuyla duyuran ve paylaştığı videoda evlilik cüzdanının yırtan Handan Sevin, “Boşanma davası bitti. 11 yıl evli kaldık. 6 yıl da sonrası... Ondan olan soyadımdan kurtuldum” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!