Bu işin sonu yok gelin teslim olun

Güncelleme Tarihi:

Bu işin sonu yok gelin teslim olun
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tokat'ta güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralı kaçmaya çalışırken yakalanan TKP/ML- TİKKO militanı ‘Özgür’ kod adlı Müfit Güner, pişman olduğunu belirterek, dağdaki teröristere, ‘‘Şimdi çok pişmanım. Buradan tüm arkadaşlarıma sesleniyorum: Bu işin sonu yok, gelin teslim olun’’ çağrısında bulundu.

Tokat'a 15 kilometre uzaklıktaki Çöreğibüyük Köyü'nde, 10 gün önce yiyecek almak için geldikleri evde kıstırılan ve güvenlik güçlerinin ‘Teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık veren TİKKO militanlarından Ayfer Celep, Kemal Tutuş ile Münire Sağdıç öldürülmüşlerdi. Çatışmada sırtından yaralanan ve 12 Mart'ta merkeze bağlı Pınarlı Köyü'ndeki bir samanlıkta yakalanan 22 yaşındaki Müfit Güner'in tedavisinin ardından, İl Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgulaması tamamlandı.

Basına gösterilen Müfit Güner, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde öğretim gördüğü sırada örgütle tanıştığını belirtti. Kırsal kesimdeki, sayıları 40 kadar olan örgüt üyelerinin çok zor durumda olduğunu belirten Güner, ‘‘Operasyonların yoğunluğundan 5'erli gruplara ayrıldık, köylere dahi gidemiyoruz. Yiyecek, giyecek ve tıbbi malzememiz kalmadı. Çok zor durumdayız’’ dedi. Ağabeyi ‘İsmail’ kod adlı Özgür Güner ile geçen yıl Erbaa İlçesi kırsal kesiminde 2 ay birlikte olduğunu anlatan Müfit Güner, ‘‘Ağabeyim, geçen yıl Erbaa ilçesinin Kozluca Köyü kırsal kesiminde güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldü. Ben de o tarihten sonra örgütten kaçmak istedim ama başaramadım. Şimdi çok pişmanım. Buradan tüm arkadaşlarıma sesleniyorum: Bu işin sonu yok, gelin teslim olun’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!