Bu isimlerle sık sık karşılaşacaksınız

Güncelleme Tarihi:

Bu isimlerle sık sık karşılaşacaksınız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Leelee Sobieski, Chris Klein ve Josh Hartnett. Yakın gelecekte isimlerini sık sık duyacağımız bu üç genç oyuncu, Hollywood'un en taze, en gelecek vaadeden ve en popüler yeni yetenekleri. Şu sıralar bizde de gösterilen ‘‘Cennetin Ötesi'' (Here on Earth) filminde oynayan bu gençleri daha yakından tanımak ister misiniz?

Leelee Sobieski

‘‘Cennetin Ötesi''nde Samantha'yı canlandıran henüz 18 yaşındaki Leelee Sobieski, dünyaya gözlerini Liliane Rudabet Gloria Elsveta Sobieski gibi bir isimle New York'ta açmış. Bir yazar ve ressam olan Fransız asıllı annesi Jeanne onu küçük yaşta güzel sanatlarla tanıştırmış. Sobieski o yaşlarda geliştirdiği resim ve seramik uğraşını hálá sürdürüyor.

Oyunculuğa okul yıllarında merak salan Leelee okulun kafeteryasında bir casting yönetmeniyle tanışınca şansı dönmüş ve oyunculukla on iki yaşında profesyonel olarak ilgilenmeye başlamış. Önceleri aralarında ‘‘Reunion''ın da bulunduğu televizyon dizileri ve showları'nda görünmüş. Ardından da başrollerini Tim Allen ve Martin Short ile paylaştığı ilk filmi Disney yapımı ‘‘Jungle 2 Jungle'' gelmiş.

Yıldızı Drew Barrymore ile oynadığı ‘‘Gerçek Öpücük'' (Never Been Kissed) filmiyle parlayan Leelee Sobieski, Spielberg'in şirketi Dreamwork'ün yapımcılığını üstlendiği ‘‘Derin Darbe''de (Deep Impact) oynadıktan sonra genç oyuncuların rüyalarında bile göremeyeceği bir fırsat elde etti ve Stanley Kubrick'in ‘‘Gözü Tamamen Kapalı''sında (Eyes Wide Shut) Tom Cruise ve Nicole Kidman gibi oyuncularla çalıştı. James Ivory'nin bizde henüz gösterilmeyen filmi ‘‘A Soldier Daughter Never Cries'' (Asker Kızı Asla Ağlamaz), ‘‘Squech'', ‘‘My First Mister'', ‘‘The Glass House'', ‘‘Korku Burnu/Cape Fear'' gibi filmlerlerde de rol alan Leelee, CBS için çekilen ve Jan Dark'ı canlandırdığı ‘‘Joan of Arc'' dizisiyle Emmy Ödülü'ne aday gösterildi.

Chris Klein

‘‘Cennetin Ötesi''nde şımarık zengin çocuğu Kelley'i canlandıran Chirs Klein Chicago'da doğmuş ve Nebraska'da büyümüş. İlk kez Reese Witherspoon ve Matthew Broderick'in başrollerini paylaştığı ‘‘Election'' (Seçim) filminde görünen ve bu filmin yönetmeni Alexander Payne tarafından keşfedilen Chris, asıl büyük çıkışını geçen yazın hit gençlik filmi ‘‘Amerikan Pastası'' (American Pie) ile yaptı.

Henüz 13 yaşındayken rol aldığı amatör tiyatro oyunlarıyla kendini yetiştiren Chris'in şarkı söyleme yeteneği olduğu da söyleniyor. Günde iki saatini ağırlıkla vücut geliştirmeye ayıran Klein, genç kızların yeni poster çocuğu olmanın keyfini çıkarıyor.

Vanity Fair dergisine de kapak olan Klein en son Peter ve Bobby Farrely kardeşlerin yönettiği ‘‘Say It Ain't So'' (Öyle Olmadığını Söyle) adlı komedide Heather Graham ile oynadı.

Josh Hartnett

‘‘Cennetin Ötesi''nin karanlık yakışıklısı Jasper'i oynayan Josh Hartnett oyunculuk kariyerine korku filmiyle başladı. Bunlardan ilki Kevin Williamson'ın yönettiği ‘‘Fakülte'' (The Faculty), diğeriyse çığlık kraliçesi Jamie Lee Curtis'in oğlu Zeke'yi canlandırdığı ‘‘Halloween: H20''. Hartnett, 1998'de MTV Film Ödülü'ne aday gösterilen bu filmdeki rolünden sonra korku filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu olmaktan korkmuş ve farklı türlere yönelmiş.

Kuşağının en parlak ve en iyi genç aktörlerinden biri olarak nitelendirilen Josh Hartnett, Minnesota'da doğmuş büyümüş ve şöhretten pek hazzetmeyen bir oyuncu. Küçük bütçeli bağımsız filmlerde de, Hollywood'un Warren Beatty ve Diane Keaton gibi ağır toplarının oyunduğu büyük yapımlarda da yer alan Josh, Sofia Coppala'nın büyük sükse yapan ‘‘Virgin Suicides'' filminde de önemli rollerden birini canlandırdı. Genç oyuncunun rol aldığı diğer filmler ‘‘Town and Country'' ve ‘‘Blow Dry''.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!