Hafta sonu (20-21 Şubat) sokağa çıkma yasağı var mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri ve detayları

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu (20-21 Şubat) sokağa çıkma yasağı var mı Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri ve detayları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2021 09:33

Sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika açıklamaları araştırılıyor. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının, 20 Şubat ve 21 Şubat’ta olup olmayacağı merak ediliyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan kısıtlamada geçtiğimiz hafta 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısı ile çiçekçiler de kısıtlamadan muaf tutulmuşlardı. İşte bu hafta sonu sokağa çıkma yasağının detayları ve saatleri hakkında bilgiler

Haberin Devamı

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı, kısıtlamalar devam ederken gündemde yer almayı sürdürüyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan karar gereği hafta sonu sokağa çıkma yasağının cuma akşamı başlayarak pazartesi günü saat 05.00'a kadar süreceği bildirilmişti. Geçtiğimiz hafta Bilim Kurulu Toplantısı sonrası kısıtlamalara dair detayları paylaşan Sağlık Bakanı Koca, iller bazında esneme olabileceğini bildirdi. Vaka sayısında düşüş ve Sağlık Bakanı Koca'nın yaptığı açıklamanın ardından, bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? sorusunun yanıtı öne çıkan başlıklardan oldu. İşte, 20-21 Şubat hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili ayrıntılı bilgiler...

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Hafta sonu yasakları ile ilgili henüz bir açıklama gelmediğinden dolayı bu hafta sonu yani 20-21 Şubat tarihlerinde de sokağa çıkma kısıtlaması geçerli olacak. Türkiye genelinde hafta sonları uygulanan kesintisiz sokağa çıkma kısıtlamasına yeni bir karar alınıncaya kadar devam edilecek. 

Haberin Devamı

Bu kapsamda 19 Şubat Cuma günü saat 21.00'de başlayacak olan ve hafta sonu kesintisiz uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması saat 22 Şubat Pazartesi 05.00 itibarıyla sona erecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Kasım 2020'de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye yönelik yeni tedbirleri açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta içi her gün 21.00-05.00 saatlerinde, hafta sonları da cuma saat 21.00'den pazartesi saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını duyurmuştu.

Hafta sonu (20-21 Şubat) sokağa çıkma yasağı var mı Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri ve detayları

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Sokağa çıkma yasağının biteceği tarih ile ilgili bir açıklama yapılmadı. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele sürecinde, il bazında 7 günlük vaka sayılarının ortalamasının kamuoyuyla paylaşılmasına başlanıyor. Sağlık Bakanlığı, Kovid-19'la ilgili "https://covid19.saglik.gov.tr/" adresli bilgilendirme sayfasından verileri kamuoyuna duyuracak.

Haberin Devamı

Bakan Fahrettin Koca, 10 Şubat'ta yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından, yeni uygulamaya ilişkin de bilgi vermişti.

Koca, il bazında 7 günlük vaka sayılarının ortalamasının canlı yayımlanacağını belirterek, "Böylelikle gerektiğinde il hıfzıssıhha kurullarımız bölgesel olarak kararlar alabilecekler. Artık planlanabilir bir gelecek için bölgesel çalışmaların da yürütülebileceği bir döneme geçiyoruz. Salgın yönetiminde yeni dönemin adı 'Yerinde Karar' dönemidir." ifadelerini kullanmıştı.

 

BAKMADAN GEÇME!