Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hediye edin

‘‘Aşk benim dinim, onun için ölebilirim. Sizin için ölebilirim. Amentümün adı aşk ve onun tek ilkesi sizsiniz. Aşkım bencil. Siz olmadan soluk alamam...’’ Ünlü İngiliz şair John Keats karısı Fanny Brawne'a böyle sesleniyor. Bu satırların yer aldığı mektup Ronald Tamplin'in derleyip Şemsa Yeğin'in Türkçeleştirdiği ‘‘Ünlü Aşk Mektupları’’ kitabında yer alan mektuplardan sadece biri. Tarihe malolmuş ünlü aşkların kanıtları olan mektuplarla Sevgililer Günü'nü daha da bir anlamlı kılmak mümkün. Doğan Kitapçılık'ın yayımladığı ‘‘Ünlü Aşk Mektupları’’ 34 mektuptan oluşuyor. Kitapta neler yok ki; kavuşamayan aşklar, mutsuz aşklar, yasak aşklar, bir yastıkta kocayan aşklar, ölümcül aşklar, vazgeçilmez bir dostluğa dönüşen aşklar, karşılıksız aşklar, marazi aşklar, hasta edip yatağa düşüren aşklar... Bu aşkların kahramanlarının çoğu tanıdık isimler. Kimi tarihin akışını değiştirmiş, kimisi ölümsüz eserler bırakmış.

ZARFTAKİ SAÇ TUTAMLARI

Büyük boy 160 sayfalık ‘‘Ünlü Aşk Mektupları’’ bir bakıma aşk yazını derlemesi sayılabilecek bir kitap. Tarihin başlangıcından beri aşkın parçası olan, aşıkların tutkuları, sevinçleri, kıskançlık ve avuntu sözcüklerini içerdiği gibi mektupların ardındaki romantik öyküyü de fotoğraflar ve portrelerle gözler önüne seriyor. Üzerine bir damla parfüm damlatılmış, ucu yakılmış ya da üzerine bir tutam saç iliştirilmiş aşk mektupları gönderen sevgililere günümüzde pek rastlanmıyor. Ama bu kitap sayesinde dünyanın en ünlü aşk öykülerinden 34'ünü onları yaşayan aşıkların gözüyle görme, duygularıyla okuma imkanınız var.

ÜNLÜ AŞIKLAR

Aşk mektuplarının yazarları arasında kimler yok ki; Goethe, IV. Henry, Ovidius, Bernard Shaw, Theodere Roosevelt, Napolyon Bonaparte, Ludwig van Beethoven, Lord Byron, Franz Liszt, Victor Hugo, Churchill, Frida Kahlo, Zelda Fitzgerald, Franz Kafka, Mozart ve Anton Çehov sevgilileri için aşk dolu satırlar döktüren isimlerden bazıları.

Napolyon'dan Josephine'e

‘‘Çok yakında sizi kollarıma almayı, sizi ekvator güneşi gibi kavurucu bir milyon buseye boğmayı ümit ediyorum.’’

Viktor Hugo'dan Juliette Drouet’ye

‘‘Bütün bu karanlık ve şiddet dolu günler boyunca harikuladeydiniz, Juliette'im. Sevgi istedim, getirdiniz, sağ olun!’’

Zelda Sayre'den F. Scott Fitzgerald'a

‘‘Bensiz bir yaşamı bilerek isteyerek nasıl

aklından geçirebilirsin. Eğer ölürsen sevgili Scott'um. Benim için kör olmak gibi bir şey olur bu...’’

Bir bakın

Kendini ‘‘cesur giyimin markası’’ olarak lanse eden Diesel'in, yeni iç çamaşır koleksiyonunun iç gıcıklayıcı ürünlerine bir bakmakta fayda var. Diesel'in yüzde yüz pamuktan ürettiği iç çamaşırları iç çamaşırı giyimine yeni bir trend getirmeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz günlerde Akmerkez'de bir mağaza daha açan Diesel, İstanbul'da Bağdat Caddesi, Taksim, Galatasaray ile Bodrum ve Kuşadası'nda hizmet veriyor

Katılın

Ölüdeniz Clup Lykia World 7 - 14 Şubat tarihleri arasında ‘‘Gençlik ve Güzellik Haftası’’ adını verdiği bir etkinlik düzenliyor. Lykia World, sağlık merkezi Thalasso Center'da masaj, su jimnastiği, cilt ve vücud bakımın-dan oluşan paket program-lar uygu-lanıyor. Ayrıca

bu hafta içinde Clup'te konak-layanlar indirimli hizmet alacak. Ayrıntılı bilgi için 252 617 02 00 nolu telefona başvurulabilir.

Seyredin

Yarıyıl tatilleri çocuklar için sinema ve tiyatro şölenine dönüşüyor. Bu yıl çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çeken üç çizgi kahramanı konuk ediyoruz. Gosginny - Uderzo'nun yarattığı Asterix'in sinema filminde Christian Clavier'i Asterix, Gerard Depardieu'yu Oburiks rolünde izliyoruz. Asteriks'in masalsı dünyasını başarıyla beyaperdeye yansıtan film, oldukça büyük bir ilgi topluyor. Tatilin çizgi sineması ise Tarzan. Walt Disney'in artık alıştığımız büyük prodüksiyonlarından biri olan Tarzan ise her yaştan seyirciye hoşça vakit geçirtiyor. Son çizgi kahramanımız ise buz üstünde. Maydonozland'de 13 Şubat'a kadar sürecek gösterinin adı ‘‘Disney on Ice Hercules’’ yani Herkül. 1981 yılından beri sahnelenen gösteri, dünyanın en iyi buz üstü gösterilerinden biri olarak kabul ediliyor. Tam 41 buz dansçısının rol aldığı gösteri gelişmiş efektleri ve havai fişek gösterileriyle dikkat çekiyor.

Dinleyin

Birkaç yıl önce Yapı Kredi sınırlı sayıda üretip müşterileri ve dostlarından oluşan küçük bir gruba ulaştırdığı ‘‘YKY Müzik’’ adlı arşiv çalışmasını tüm müzikseverlere sunuyor. Beş albümden oluşan setin üç CD'den oluşan ilk albümü ‘‘Üstad’’da Münir Nurettin Selçuk'un seslendirdiği 56 eser bulunuyor. Serideki diğer albümler sırasıyla Esin Avşar'ın ‘‘Caz Yorumuyla Aşık Veysel’’, Özdemir Erdoğan'ın ‘‘Unutulmayan Şarkılar’’, Modern Folk Üçlüsü'nün ‘‘Müziğimizde Bir Doğru Nota Öyküsü’’ ve Mehveş Emeç'in ‘‘Popüler Klasikler’’ adlı çalışmaları.

Eğlenin

Alternatif müzik programlarıyla dikkat çeken Babylon'da düzenlenen London UnderGround gecelerinde bu gece Krust+Dynamite MC sahne alacak. The British Council'in katkılarıyla düzenlenen program 23.30'da başlayacak. DJ müziğinin Londra'daki en önemli temsilcilerinden olan Krust, drum 'n' bass'ın bugün geldiği noktada önemli rolü olan bir müzisyen. London UnderGround'un bu son programını kaçırmayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!