Bu hafta soğuk geçecek

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta soğuk geçecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2002 12:50

Türkiye, Orta Akdeniz'den gelen soğuk havanın etkisine girdi. Hafta boyu pek çok bölgede yağış ve fırtına bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''ya göre, Marmara'da görülen yağışlara ilave olarak Türkiye, bu sabahtan itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girdi. Hava sıcaklıkları önümüzdeki günlerde giderek düşecek, haftasonunda soğukların oldukça etkili olması bekleniyor.

Yarın ve 12 Mart Salı günü, yurdun Batı bölgelerinde görülecek yağışlar Marmara'nın Batısı ve Kıyı Ege'de yer yer etkili olacak. Yağışlar, yağmur ve sağanak şeklinde bekleniyor.

Yağışlı havanın, 13 Mart Çarşamba günü, yurdun büyük bir bölümünde görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları ise yurdun kuzeybatı kesimlerinde azalırken, rüzgar, yarın Marmara ve Kuzey Ege'de poyrazdan, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de güney ve doğu yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde esecek.

Meteoroloji yetkilileri, yarın ve Salı günü, Marmara'nın Batısı ve Kıyı Ege'de yer yer etkili olması beklenen yağışlar ile yurdun Batı bölgelerinde görülecek fırtına nedeniyle ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmalarını istediler.

ÇANAKKALE'DE SEFERLER YAPILAMIYOR

Çanakkale Boğazı'nda, poyraz nedeniyle deniz ulaşımı olumsuz etkileniyor. Tekirdağ'da fırtına nedeniyle, balıkçı tekneleri denize açılamıyor, gemilerden yük boşaltma işlemi yapılamıyor. Fethiye'de de firtına nedeniyle elektrikler kesildi, seralar tahrip oldu.

Zaman zaman etkisini artıran poyraz yüzünden, Gelibolu-Lapseki ve Kabatepe-Gökçeada arasındaki araba vapuru seferleri yapılamıyor.

Yetkililer, Çanakkale-Eceabat seferinin tarifeli olarak sürdürüldüğünü, diğer hatlarda ise hava durumuna göre seferlerin durumunun belli olacağını bildirdiler.

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ'DA BALIKÇI TEKNELERİ DENİZE AÇILAMIYOR


Tekirdağ Liman Başkanlığı'ndan aldığı bilgiye göre, 6-7 kuvvetinde olduğu belirtilen şiddetli rüzgar ve 3 metreyi bulan dalga nedeniyle balıkçı tekneleri denize açılamadı.

Yetkililer, rüzgar nedeniyle gemilerin iskelelere bağlanadığını ve açıklarda demirlediklerini de belirterek, ''Gemilerden yük boşaltma işlemi yapılamıyor. Bu nedenle gemiler, rıhtım açıklarında bekliyorlar.

Balıkçı tekneleri de fırtına nedeniyle denize açılmaları yasak olduğu için, limanda bekliyorlar. Rüzgar, bugün ve yarın devam edecek. Hava durgunlaşınca, denizdeki trafik de normale dönecek'' dedi. Tekirdağ'da saat 05.00'te başlayan yağmur aralıklı şekilde sürerken, yağışların 2 gün daha devam edeceği bildirildi.

FETHİYE'DE ELEKTRİKLER KESİLDİ

Fethiye'de sabah saatlerinde başlayan ve hızı zaman zaman saatte 80 kilometreyi bulan fırtına, kent yaşamını olumsuz etkiledi. Fethiye ilçe merkezinin büyük bölümünde, fırtınanın etkisiyle elektrik iletim hatlarında meydana gelen arıza yüzünden elektrikler kesildi.

Fethiye Ovası'nda fırtına nedeniyle, patlıcan ve kabak ekili plastik seralar ile fidanlık tüplerinde, önemli zararlar meydana geldi. Fethiye Meteoroloji İstasyonu yetkilileri, şiddetli rüzgarın öğleden sonra da devam edeceğini, ayrıca bugün ve yarın yağış beklendiğini kaydettiler.

MARMARİS'TE OKULUN ÇATISI UÇTU

Lodos nedeniyle Marmaris'e bağlı Orhaniye Köyü'nde bulunan İnci Narin İlköğretim Okulu'nun çatısı uçtu. Çatının, öğrencilerin okulda olmadığı sırada uçması nedeniyle üzücü bir olay yaşanmadığı ve okulun 2 gün öğretime kapatıldığı belirtildi.

Şiddetli lodos, Marmaris merkezinde de etkisini hissettiriyor. Bazı kesimlerdeki palmiye ağaçları devrilirken deniz araçları, sahipleri ve sorumluları tarafından sürekli denetleniyor. Bölgede şiddetli lodosun yarın da devam edeceği ifade edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!