Bu haberleri ilk bizden okudunuz

Güncelleme Tarihi:

Bu haberleri ilk bizden okudunuz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet İnternet sayfası, yalnızca haber vermekle kalmadı, sektöre damgasını vuracak birçok teknolojik gelişmeyi ve yeni trendleri de diğer tüm gazetelerden önce okurlarına duyurdu. Hürriyet İnternet sayfası okurları, birçok haberi tüm dünyayla hemen hemen aynı anda, kimi haberleri ise tüm dünyadan önce okudular. İşte bu tür haberlerden bir demet;

1 Ekim 95 Milletlerarası ve şehirlerarası telefon faturalarına son... İnternet üzerinden şehiriçi telefon ücreti bedeline milletlerarası telefon görüşmeleri yapılabilecek.

14 Ekim 95 Cenevre Telecom ‘95... Dört yılda bir yapılan dünyanın en büyük telekom fuarını Türkiye’den yalnızca Hürriyet izledi.

14 Ekim 95 Terminal bilgisayar kişisel bilgisayara karşı... Dünyanın gündemine haftalar sonra girecek, daha sonradan ağ bilgisayarları (NC) olarak anılacak, NC-PC savaşı aylar öncesinden ilk kez bu haberle duyuruldu.

14 Ekim 95 Intel multimedya işlemcisi... MMX teknolojisinin geliştirilmekte olduğu iki yıl öncesinden bu haberle açıklandı.

10 Şubat 96 Vatan haini nasıl olunur... Yurtsan Atakan’ın Türk Telekom’un tavrını eleştirdiği bu köşe yazısı çok ses getirdi ve çeşitli yerlerde yapılan alıntılarla tekrar tekrar gündeme geldi.

10 Mart 96 E-posta kadını... ASCII art olarak bilinen harflerle resim yapma sanatının çok güzel bir örneği ilk kez bir gazetede yayınlandı.

10 Mart 96 Mavi Kurdela Kampanyası... Bir yıl sonra ABD Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilecek olan Clinton yönetimince çıkartılmış İnternet’i sansürlemeye yönelik yasa Mavi Kurdela Kampanyasıyla protesto edilmeye başlandı. Yasa tüm dünya vatandaşlarını ilgilendirdiğinden, sayfamız da eyleme katıldı. Türk kullanıcılar kampanyaya büyük ilgi gösterdi.

4 Mayıs 96 İnternet ölmedi yaşasın intranet... Türk şirketleri intranetle bu köşe yazısıyla tanıştı.

25 Mayıs 96 Kişiye özel gazete... Infoseek’in yeni uygulamasıyla ilgili yazı ‘‘push’’ teknolojisinin habercisiydi.

8 Haziran 96 Sun Microsystems’ın Yönetim Kurulu Başkanı Scott McNeally, sayfamızın düzenli köşe yazarı oldu. McNeally dünyada yalnızca Hürriyet’e yazıyordu.

1 Şubat 97 1 dakika Karanlık Siberuzayda... ‘‘1 Dakika Karanlık’’ eylemi İnternet’e taşındı.

8 Şubat 97 Karartın bu köşeyi... Bir köşe yazısı dünyada ilk kez İnternet üzerindeki bir Ağ sitesiyle etkileşimli olarak yayınlanmaya başlandı. Köşe yazısı Ağ sitesini ziyaret edenlerin sayısına bağlı olarak her hafta santim santim kararmaya başladı.

12 Nisan 97 İnternet’e yeni adres sistemi... Internet International Ad Hoc Committe tarafından getirilen yeni adres sistemi bu haberle duyuldu.

5 Temmuz 97 Elektronik seçmen sayımı... Seçmenlerin eve hapsolmasını engelleyecek düzenlemenin temellerinin atıldığı, Computerworld-Türkiye tarafından düzenlenen toplantı ilk kez bu yazıyla basında yer buldu.

Oracle 8

Dünyanın en güçlü veri tabanı yazılımı Oracle 8’in San Francisco’da New York Times, Financial Times, Time gibi dünyanın seçkin basın kuruluşlarına tanıtıldığı toplantıyı türkiye’den yanlızca Hürriyet İnternet sayfası izledi.

Microsoft IE 4.0

Microsoft ABD, Eylül sonunda kullanıma sunacağı Internet Explorer 4.0 yazılımının önizleme sürümünü Şubat ayında Türkiye’den yalnızca Hürriyet İnternet sayfasının incelemesine sundu. Internet Explorer 4.0’ın getirdiği yenilikler, dünyanın sayılı teknoloji yazarlarıyla aynı anda denenerek, 22 Mart 97 tarihli sayfamızda yayınlandı.

Sun, HotJava

Sun Microsystems’ın bilgisayar sektöründe yepyeni oluşumlara yol açacak, büyük fırtınalar kopartacak yeni yazılım dili HotJava, 14 Ekim 1995’de Türkiye’de ilk kez Hürriyet İnternet sayfasında haber oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!