Bu gece onun için söyle Can

Güncelleme Tarihi:

Bu gece onun için söyle Can
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2012 00:32

Türkiye'nin "Radyo günleri" çoğunlukla onunla geçti. Radyo günleri biter, siyah beyaz televizyon günleri başlarken evlerimizin başköşesinde yine o, Yuki'nin babası Orhan Boran vardı.Bugün Türkiye'yi yasa boğarak aramızdan ayrıldı. Tam da bugün Can Bonomo Eurovision'da Türkiye'yi temsil edecekti. Heyecanımıza yas karıştı. Bütün Türkiye bu gece aynı temennide birleşiyor. Yüreklerinden şöyle sesleniyor; "Can bu gece Orhan Boran için söyle ve kazan..."

Haberin Devamı

İŞTE ÜNLÜ İSİMLERİN EUROVİSİON YORUMLARI

"BİZE ŞANS DİLEYİN"

57. Eurovision Şarkı Yarışması’nda büyük final bu akşam. Can Bonomo, yarı finalde salonu coşturan “Love Me Back” şarkısını bu kez birincilik için seslendirecek. Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması’nın büyük finali bu akşam yapılacak. Önceki akşam Hazar kıyısındaki Crystal Hall’da düzenlenen ikinci yarı finalden finale çıkmaya hak kazanan ülke temsilcileri için dün bir basın toplantısı düzenlendi. Aralarında Can Bonomo’nun da yer aldığı 10 finalist, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DÖNÜŞ BİLETİ DEĞİL ALTIN BİLET

Yarı final gecesinde Türkiye’nin finale kaldığı en son açıklanmıştı. ‘Altın biletle’ finale giden Can Bonomo, kardeş ülke Azerbaycan’da olduğu için kendisini şanslı ve mutlu hissettiğini belirterek, “Sona kaldığımda ya altın bileti ya da İstanbul’a dönüş biletini alacaktım” diye konuştu. Genç şarkıcı, kura sırasında Malta temsilcisinin isteği üzerine onun da kurasını çekti. Bonomo’nun çektiği kura sonucunda Malta bu akşam 21, Türkiye ise 18’inci sırada yarışacak.

Haberin Devamı
EUROVISION'DA DÜNDEN BUGÜNE TÜRKİYEFOTO GALERİ 

"BİZE ŞANS DİLEYİN"

57. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye'yi bu gece temsil edecek olan Can Bonomo twitter sayfasından şans diledi. Bonomo sayfasına şu mesajı yazdı;"Bize şans dileyin. Bol bol eğlenin, gülümseyin. Her şey için teşekkürler. Yakında konserlerde, orada burada görüşmek üzere..."

Bu gece onun için söyle Can








SON PROVALAR YAPILDI

Azerbaycan'da düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın finaline saatler kala heyecan doruğa ulaştı.

Final için hazırlıkların son aşamalarından olan basına açık son provada ülke temsilcileri performanslarını sergiledi. Türkiye'yi, “Love Me Back” adlı şarkısıyla Eurovision-2012 de temsil eden Can Bonomo beş erkek dansçısıyla sahne alarak şarkısını seslendirdi. Sahneye, final gecesi çıkacağı 18'inci sırada gelen Bonomo, performansının ardından izleyenlere teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Yarışmanın finaline doğrudan katılan İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve evsahibi Azerbaycan temsilcileri de iki yarımfinal turundan finale kalan 20 ülke temsilcisiyle birlikte Crystal Hall sahnesini paylaşarak büyük gece öncesi performanslarını değerlendirme fırsatı buldu.

Diğer yandan Eurovision Şarkı Yarışması'nın fan kulüp organizasyonu olan Organisation generale des Amateurs de l'Eurovision (OGAE) tarafından düzenlenen
ve basın mensupları ile fanların katıldığı kamuoyu yoklaması final oylaması da başladı.

İkinci yarıfinalin ardından başlatılan uygulamada, daha önce yarıfinal aşamalarında her ülke için geçerli bir oy yerine, Eurovision ülkeler oylamasında olduğu gibi 12 puanlık sistemle oy vermek mümkün. Bu nedenle ülke sıralamalarının kolayca ve sıkça değişebildiği bu sisteme göre, şimdilik Türkiye evsahibi Azerbaycan'ın ardından ikinci sırada bulunuyor.

Haberin Devamı

BONOMO'NUN BABA EVİNDE GURUR VE SEVİNÇ / WEB TV

SALON "TÜRKİYE" TEZAHÜRATLARIYLA İNLEDİ / WEB TV

İŞTE CAN BONOMO'NUN MÜTHİŞ PERFORMANSI / WEB TV

CAN BONOMO'NUN MÜTHİŞ PERFORMANSI / FOTO GALERİ

Duygularını yazdı

Can Bonomo, yarı final öncesinde duygularını kağıda döktü ve o sayfanın fotoğrafını çekip Instagram’dan hayranlarıyla paylaştı: “Bugüne kadar bizlere destek olan herkese teşekkür etmek istedim. Ne yalan söyleyeyim, kolay geçmedi. Çünkü 25 yaşında olmak kolay değil. Söz yazmak, müzik yazmak kolay değil. Bunu insanların beğenisine sunmak, büyümeye çalışmak, bir şeyler yaratmaya çalışmak maalesef kolay değil. Bunu bizler için dayanılabilir hale getiren bir kitle oluştu. Artıyorlar da. İşte bu teşekkür onlara.”

Haberin Devamı

Bu gece onun için söyle Can

Nasıl buldular?

Heyecandan sesi titredi

Naim Dilmener: Vokal performansı iyi değildi. Heyecandan sesi titredi, “acemi bir çocuk” gibi göründü. Uyması gereken koreografiyi de (kısmen) kaçırdı/atladı. Gurbetçilerimizin her şart altında verdikleri destek olmasa, Bonomo ve şarkısı final yüzü göremezdi.

Daha sağlam okumalı

Ali Kocatepe: Türkiye elemelerinde şarkısını ilk defa dinlediğimde çok beğenmiştim. Fakat bu elemelerde entonasyonunu bozuk buldum. Daha sağlam, notalara daha basarak okuması gerekiyor. Şarkı güzel, şov, koreografi iyiydi.

Koreografi çok iyiydi

Ali Rıza Binboğa: Sanırım performansını heyecan etkiledi. Ancak dans ve koreografi çok iyiydi. Can’ın yarışmaya kadar mutlaka heyecanını yatıştıracak egzersizler, telkinler yapması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!