Bu da Denizlili Voyvoda

Güncelleme Tarihi:

Bu da Denizlili Voyvoda
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Turizmci patron, sevgilisiyle ilişkiye giren genci işkence yapıp, şişeye oturttu.

Denizlili otelci, sevgilisiyle ilişkiye giren resepsiyonistini ‘Kazıklı Voyvoda’ usulü cezalandırdı. Çırılçıplak soyulan genç, demir sopalarla dövülüp şişeye oturtuldu ve fotoğrafları çekildi. Korkunç olay 24 Şubat'ta meydana geldi. Pamukkale Kardeşler Motel ve Clup 20'nin sahibi Şerafettin Kaçar (44), konsomatris sevgilisi Bahriye Ergin'le (27) resepsiyon görevlisi İsmail O.'nun (21) ilişkisi olduğunu öğrendi.

Öfkelenen patron, otelin bodrumuna attırdığı Ok'u çırılçıplak soydu, demir sopayla dövüp şişe üzerine oturttu ve fotoğraflarını çekti. Kaçar, daha sonra otelde çalışan 14'ü bayan tüm personeli bodruma indirerek işkence yaptıkları Ok'u gösterip tehditler yağdırdı.

Marifetini gösterdi

İhbar üzerine önceki gün otele düzenlenen baskında Şerafettin Kaçar ile 9 adamı yakalandı, işkence aletleri bodrumda bulundu. İfadesinde, ‘‘Bodrumda bir gün çırılçıplak aç ve susuz kaldım’’ diyen O., gidecek başka yeri olmadığını belirterek tekrar oteldeki işine döndü. Şerafettin Kaçar ile 3 adamı tutuklandı.

Kazıklı Voyvoda

Eflak Voyvodası ‘Kazıklı Voyvoda’nın adı 3. Vlad'dır. 1456-1462 yılları arasında hüküm sürdü. Cezalandırmak istediği kişileri kazığa oturttuğu için ‘Kazıklı Voyvoda’ olarak tanındı. Vlad Dracul'un oğludur. 1461'de isyan ederek Niğbolu (Bugünkü Nikopol) sancakbeyi Hamza Bey'i kazığa vurdurdu. Tuna'yı geçerek Kuzey Bulgaristan'ı yağmaladı. 1462'de Fatih Sultan Mehmet, Vlad'a karşı sefere çıktı. Vlad, Osmanlı karargáhını bozarak padişahı öldürmek istediyse de bunda başarılı olamadı. Osmanlı ordusuna karşı koyamayacağını anlayınca Erdel'e kaçtı. Orada tutuklandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!