Bu çocuk çok dikkatli

Güncelleme Tarihi:

Bu çocuk çok dikkatli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2002 18:09

Aygaz'ın sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirdiği 'Dikkatli Çocuk Projesi' devam ediyor. Projenin ikinci etabında dokuz ilden 64 okul ziyaret edilecek ve çocuklar çeşitli kazalar konusunda eğitilecek.

Aygaz sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirdiği çalışmalara devam ediyor. Aygaz'ın, ilköğretim çağındaki çocukları yangın, deprem, trafik, ev, okul kazaları ve ilkyardım uygulamaları hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan 'Dikkatli Çocuk Projesi'nin ikinci etabı ekim ayında başlıyor. 6 Ekim-23 Kasım 2002 arasında gerçekleştirilecek bu etapta Erzurum, Artvin, Trabzon, Samsun, Ankara, Konya, Antalya, İzmir, Manisa illerinde toplam 64 okulun ziyaret edilmesi hedefleniyor.

Projenin 2 Nisan-16 Mayıs arasında gerçekleştirilen ilk etabı İstanbul, Bursa, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Eskişehir ve Kocaeli'nde toplam 29 bin çocuğa ulaştı. 'Dikkatli Çocuk' projesinde yer alan Aycan karakteri çocukları özellikle ev dışındaki kazalara karşı uyardı.

Projenin bir parçası olan 'Yaşamak Güzel Şey Arkadaşım' adlı tek perdelik müzikli çocuk oyunu dokuz bin 500 öğrenci tarafından izlendi. Tiyatro Çisenti tarafından sahneye konulan oyunla çocuklar eğlenerek bilgilendi.

Çocukları kazalara karşı bilinçlendirme kampanyası 2003'te üçüncü etapla devam edecek. Projenin 13 Nisan-25 Mayıs arasında gerçekleşecek üçüncü etabı özellikle doğu illerini kapsıyor.

Her ekipte bir süpervizör, bir pratisyen doktor, kampanya karakteri Aycan, üç eğitici eleman ve şoför bulunuyor. Aygaz ikinci ve üçüncü etapların bitiminde 20 ilde, 120 okul ziyaret ederek yaklaşık 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!