Bu asla geri çekilme değil

Güncelleme Tarihi:

Bu asla geri çekilme değil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 01:03

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Şah Fırat Operasyonu sonrasında gelen tepkilere, “Bu asla geri çekilme, tarihi emanetten vazgeçme değildir” yanıtını verdi. Erdoğan, geçici köy korucularından oluşan heyetle görüşmesi öncesinde şunları söyledi:

Haberin Devamı

HAKLARDAN FERAGAT ETMEDİK

“Yapılan operasyon sadece türbeyi ve oradaki topraklarımızı korumakla görevli askerlerimizin can güvenliğini tehlikeye atmamak için başvurduğumuz geçici bir yol ve geçici taşıma işlemidir. Bu geçici taşıma işlemiyle anlaşmalardan kaynaklanan hiçbir hakkından feragat etmiş değildir. Aynı şekilde toprağımız Suriye sınırları içinde mevcuttur. Nakli yapılan bölge askerlerimiz tarafından koruma altına alınmıştır. Türbeyi korumakla görevli askerlerimizin can güvenliği bizim için her şeyden önce gelir. Süleyman Şah Türbesi ve içindeki eşyaların manevi değerine uygun korunması bizim için çok çok önemlidir. Taşınma işlemiyle türbenin ve askerlerin bize karşı adeta şantaj aracı gibi kullanmak isteyenlerin oyunu bozulmuştur.

9 MART’TA BAKANLAR KURULU’NU TOPLAYACAĞIM

Haberin Devamı

Bu oyunları bozarken içerideki bir takım çevrelerin çok ağır ifadelerle devletine, hükümetine ağır ithamlar yöneltmesi çok düşündürücü ve üzücüdür. Muhalefet partilerinin, Esed rejimiyle aynı çizgiye gelmiş olması esef vericidir. Geçmişte baraj yapımı sebebiyle türbenin nakledilmesinde sorun görmeyenlerin 2015’te çok daha önemli, hayati nakil operasyonunu yerden yere vurmaları üzüntü vericidir. Türbe yine Suriye topraklarında, sınırın 200 metre ötesinde Eşme köyü bölgesine taşınmıştır. Bayrağımız artık Eşme bölgesinde dalgalanmaktadır. Plan gayet irade altında yürütüldü, bir an geldi yapılmak suretiyle bu netice alındı. Türkiye böyle kriz durumlarında kendi kararını veren, inisiyatif kullanan ve operasyon yürüten bir ülkedir. Bundan hep birlikte gurur duymamız gerekir. Olumsuz hava oluşturmak isteyenlerin Türkiye’nin, milletin menfaatini koruma düşüncesi yoktur. Milli meseleden siyasi sonuç devşirmek isteyenlere millet prim vermedi, bu meselede de vermeyecektir. Nakli başarıyla gerçekleştiren hükümeti ve silahlı kuvvetleri bir kez daha kutluyor, şükranlarımı sunuyorum. 9 Mart’ta Cumhurbaşkanlığı Sarayımızda Bakanlar Kurulumuzu bir kez daha toplayacağımızı da ifade etmek istiyorum. Burada Bakanlar Kurulu üyelerimizle kapsamlı değerlendirme yapacak, hem mevcut durumu ortaya koyacak hem de hazırlıkları gözden geçireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!