Bravo Türker kaptan

Güncelleme Tarihi:

Bravo Türker kaptan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Vanspor-Antalyaspor maçında olaylar çıkmıştı.

Van gergin bir gün yaşamıştı. O gün yani geçtiğimiz pazar günü olaylar sırasında Van Havalimanı’nda iki THY uçağı vardı. Biri RJ tipi uçak Başbakan'ı getirmişti. Uçağın yüzde 60'ı boştu. Diğer uçak Boeing 737 uçağıydı. Bu uçak TK 803 sefer sayısı ile Van-Ankara uçuşunu yapacaktı.

Uçağın kalkış saati 15.20 idi. Saatler 16.15'i geçtiği halde yolcular uçağa alınmamıştı. Yolcu huzursuzdu, yolcu rahatsızdı. Oradaki THY görevlisine ' neden uçağa almıyorsunuz?' diye soruyorlardı.

Yetkili kişi THY Van İstasyon görevlisi sürekli Valiliği arıyordu. Valiliğe ulaşıp bu uçağın kalkışı için bir talimatları olup olmadığını sormaya uğraşıyordu. Anlaşılan Antalyasporlu futbolcuları kentten bu uçak ile uzaklaştırmayı planlıyorlardı. Vilayet cevap vermiyordu.

Yolcunun siniri geriliyordu. tansiyon yükseliyordu. Tam tartışma başlayacağı sırada bir kişi sessizce olaylara el koydu. THY görevlisini yanına çağırdı. Sadece uçağın tarifesini ve saatini hatırlattı. Ve 'yolcuyu uçağa alın.' talimatını verdi. Sonra dönüp uçağa gitti. O kişi TK 803 sefer sayılı uçağın Kaptan Pilotu Mehmet Türker'di. Yolcu uçağa çağırıldı. 1 saat 10 dakikalık gecikmeyle TK 803 Ankara için havalandı. Kaptan kurallara uygun sessizce müdahale etmese Van'da vali talimatı beklenecek diye gecikme belki 5-6 saate çıkacaktı. Yolcular pilota teşekkür etti. Kuşkusuz geç kalkan uçak, aynı geçikmeyle indi. İstanbul'a gidecek yolcular uçaklarına zor yetişti. Evlerine geç gitti.

Antalyasporlu futbolcularda Başbakan'a tahsis edilen ve yüzde 60'ı boş olan Rj uçağı ile götürüldü.

Vilayet cevap vermediği ya da Vali beye ulaşılamadığı için yolcular tam 1 saat 10 dakika bekletilmişlerdi. Bırakalım THY 'nin sefer saatlerini illerde valiler yurt dışında Büyükelçiler, Başkonsoloslar belirlesin.

Bu tam bir ciddiyetsizliktir. Koca bir uçağı ve bu uçak için para ödemiş onlarca yolcuyu bekletme hakkını bulanlar acaba bu yetkiyi nereden alıyorlar.

O günkü Van-Ankara yolcuları birleşip 'vali bizi alıkoydu' diye gasp iddiasıyla dava açsalar sanırım kesin olarak kazanırlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!