'Bozma'dan tahliye 'Terör'den hapse devam

Güncelleme Tarihi:

Bozmadan tahliye Terörden hapse devam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 22:58

KAPATILAN Özgür Gündem gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Bilir Kaya ile Yayın Danışma Kurulu Üyesi Aslı Erdoğan ve dilbilimci Ayşe Necmiye Alpay’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında hazırlanan iddianame İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Haberin Devamı

Mahkeme, ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle tahliyesine karar verdi. Ancak mahkeme, ‘Terör örgütüne üye olmak’ suçundan ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Dün cezaevinde 70’inci doğum gününü kutlayan Necmiye Alpay ile Aslı Erdoğan bu kararla cezaevinden çıkamayacak. Erdoğan ve Alpay’ın da arasında bulunduğu 9 kişi, 29 Aralık 2016’da, İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkacaklar.

4 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, Erdoğan ve Alpay’ın da arasında bulunduğu 9 kişinin, “Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “Silahlı örgüte üye olmak”, “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 6.5 yıldan 17.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Soruşturma kapsamında Aslı Erdoğan, İnan Kızılkaya, Ayşe Necmiye Alpay ve Bilir Kaya tutuklanmış, Filiz Koçali, Ragıp Zarakolu ve Bilge Aykut hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. 

BAKMADAN GEÇME!