Boynukalın sırtı sağlam

Güncelleme Tarihi:

Boynukalın sırtı sağlam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 20:46

Hürriyet’e taş ve sopalarla saldıran gruba önderlik eden, gazetecileri “Bunlar hiç dayak yememiş” diye tehdit eden AK Parti milletvekili Abdurrahim Boynukalın, dün Başbakan Davutoğlu’yla yan yanaydı.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Başbakanımız Gençlerle Buluşuyor” programında gençlere nasihatler vererek, “Ahlakla bezenmemiş siyasettten daha tehlikelisi yoktur” dedi.

Gençlere “Hiçbir baskı ya da zulüm omurganızı eğip bükmesin” diye seslenen Davutoğlu şunları söyledi:

FİLDİŞİ KULEDEN AHKÂM KESMEYİN

“Statükoların peşinde olmayın. Statükoların arkasına saklanan güç zehirlenmesini hayatınıza egemen kılmayın. Fildişi kulelere çekilmeyeceksiniz, fildişi kulelerden ahkâm kesmeyeceksiniz. Ahlaktan soyutlanmış bir güç kadar çirkini yoktur. Bizim olduğumuz yerde adaletsizlik karşısında susulmaz deyin, ayağa kalkın. Son nefesimize kadar adaletsizlikle mücadele olacaktır. Son neferine kadar adaleti savunmak için mücadele etmeyen siyasi hareket geleceğe bir şey söyleyemez. Bize, dış politikada zalimlere karşı mazlumları, dış politikayı savunduğumuzda şöyle eleştirenler oldu: ‘Rüya, hayal görüyorlar.’

Haberin Devamı

MÜFREDATI AŞMAK GEREKİYOR

Hayalleri, rüyaları olmayanlar utansın. Bizler, hayallerimizi, rüyalarımızı gerçeklik üzerine inşa ederiz ama o gerçeklikler, bizi esir alamaz. Örgün eğitim şart. Alternatif eğitim de gelişiminiz için önemli. Bazen müfredatı aşmak gerekiyor. Geleceği inşa edecek nesilleri ancak aşkla, muhabbetle, ahlakla inşa edersiniz. Ahlakla bezenmemiş siyasetten daha tehlikelisi yoktur. Sabah kızım kahvaltıda lisede öğrenci bugünkü müfredatı sordu. Öğrenci olarak bir Başbakan’dan hesap soruyordu oğlumla birlikte. ‘Baba sanki niye bu kadar çok şey öğrenmek zorundayız, işin özünü öğrenelim yeter’ dedi, oğlum aynı şekilde.

KÜÇÜK HESAPLARA TAHAMMÜL YOK

1 Kasım’dan sonra da Türkiye’nin yoluna tek başına istikrarlı bir yönetimle devam etmesinin ne kadar gerekli olduğu ortada. Demokratik istikrarının devam edebilmesi için bu zarurettir. Büyük Türkiye’nin büyük enerjisini zayi edecek küçük hesaplara tahammülümüz yok. Muhalefet küçük hesaplarla, çeyrek iktidar olma hayalleriyle vakit geçirebilir, bizimse daha yapacak çok işimiz var. Ülkemize kurulan tuzakların, terör şebekelerinin ardındaki karanlık odakların tek hedefi ülkemizin güçsüz olması, dolayısıyla senin güçsüz, geleceğinin karanlık olmasıdır. Senin ve kuşağının geleceğini ipotek altına almak istiyorlar. Senden mutlaka sandık başına gitmeni, temel vatandaşlık hakkın olan oy verme hakkını kullanmanı istiyorum.”

Haberin Devamı

BASINA ‘DOKUNMAYA’ DEVAM EDECEĞİZ

HÜRRİYET Gazetesi’ne saldırıyla gündeme gelen AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, önceki gün partisinin Nevşehir Gençlik Kolları tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Gençlik Geleceğine Sahip Çıkıyor’ buluşmasında yaptığı konuşmada ‘basına dokunulmazlığı kaldırmaya devam edeceklerini’ söyledi.

Boynukalın, “Biz burada dik duruşu göstermek için bulunuyoruz. Allah’a şükürler olsun ki bu dik duruşun farkında olan bir gençlikle yürüyoruz” diye konuştu.

Basın özgürlüğü diye ölüm tehditleri ve küfürlerin ortaya atıldığını öne süren Boynukalın, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Türkiye’de yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’a ölüm tehdidi yaparız. Annesine, eşine, çocuklarına, damadına, kızına, herkese küfrederiz ama kimse bize dokunamaz. Niye? Bizde basın özgürlüğü var. AK Parti teşkilatı o dokunulmazlığı artık kaldırmıştır. Bundan sonrada o dokunulmazlığı kaldırmaya devam edeceğiz.” (AA)

Boynukalın sırtı sağlam

BİRLİKTE ŞARKI SÖYLEDİLER

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, AK Parti Gençlik Kolları’nın Kocatepe Kültür Merkezi’nde düzenlediği ‘Başbakanımız Gençlerle Buluşuyor’ etkinliğine katıldı. Davutoğlu, Hürriyet’e taş ve sopalarla saldıran gruba önderlik eden, gazetecileri “Bunlar hiç dayak yememiş” diye tehdit eden ve 1 Kasım seçimlerinde aday gösterilmeyen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın ile birlikte seçim mitinglerinde çalınan “Bu memleket bizim” şarkısına eşlik etti. (Selahattin SÖNMEZ / ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!