Bekir Bozdağ böyle dedi: Sütü, kanı bozuklar

Güncelleme Tarihi:

Bekir Bozdağ böyle dedi: Sütü, kanı bozuklar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 23:44

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya’da sözde ‘Ermeni soykırımı’ kararına ‘evet’ diyen Türkiye kökenli vekilleri “Bu tür sütü bozuklar, kanı bozuklar Türkiye’yi temsil edemezler” diye eleştirdi. Bozdağ, İÜ’deki 11. Ceza Hukuk Günleri’nde şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘ERMENİ soykırım iddiaları Türk milletine, Türkiye devletine Türk tarihine ve aziz ecdadımıza açık ve tartışmasız bir iftiradır. Parlamentoların kararıyla tarihi iftiralar hakikate dönüştürülemez. Düzmece mahkemelerle de tarihi iftiralar mahkeme kararıdır diye hakikate dönüştürülemez. Tarihi tarihçilere bırakmamız lazım. Türkiye'yi bu tür sahte kararlarla, iftira niteliğindeki kararlarla sıkıştırma imkânınız yoktur. Bizim için bu kararın bir kıymeti harbiyesi yoktur, yok hükmündedir.

HANGİ HESAPLA YAPTILAR
Türkiye'nin ve Türk milletinin tarihinde, bizim mirasçısı olmakla iftihar ettiğimiz Türk devletlerinin tarihinde ve ecdadımızın geçmişinde yüzümüzü kızartacak, başımızı önümüze eğdirecek bir icraat yoktur. Bizim milletimizin geçmişinde Almanya’nın geçmişinde olduğu gibi insanları diri diri fırınlarda yakma yoktur.
Almanya'da parlamentoda pek çok sayıda Türk kökenli milletvekili de var. Tabii çok ilginçtir. Nasıl bir karakter, nasıl bir fıtrat onu da anlamış değilim. Kendi anasına, babasına, içinden çıktığı milletine, ecdadına, tarihine insan bu kadar nasıl düşman olabilir? Ben Alman'ı anlıyorum. Almanya'nın Türkiye'ye dönük bir takım hesapları nedeniyle bunu yaptılar. Ama bunlar ne hesapla yaptılar? Böyle bir kompleks olabilir mi? Kendi ecdadından, tarihinden utanan birisi olabilir mi; ama olabiliyor. Bir kişinin Türkiye vatandaşı olması onun Türkiye ile ilgili her konuda doğru söylediği anlamına gelmez. Bu tür sütü bozuklar, kanı bozuklar Türkiye'yi de Türk milletini de temsil edemezler. Bizim hakkımızda söz söyleyemezler. Onlar ancak Almanya'nın menfaati hakkında söz söyleyebilirler. Biz onları iyi tanıyoruz. Bundan sonra da çok iyi tanıyacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!