Bosna'ya 10 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Bosnaya 10 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hükümet, Bosna'ya 20 milyon dolarlık bir yardımın hibe olarak yapılmasını kararlaştırdı. Bu paranın 10 milyon doları derhal gönderilecek ve 1 milyon dolar Mostar Köprüsü'nün yapımına, 9 milyon dolar da konut yapımına harcanacak.

Bakanlar Kurulu, dün Başbakan Mesut Yılmaz'ın başkanlığında yaklaşık 2 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıya Ankara dışında olan 8 bakan katılmadı. Devlet Bakanı ve Hükümet sözcüsü Şükrü Sina Gürel, Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit'in sunuşuyla, Bosna'ya yardım konusunun gündeme geldiğini belirtti. Ecevit de, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Bölgede yapayalnız kalan Bosna Hersek'in tek güvencesinin Türkiye olduğunu belirten Ecevit, bu ülkeye 80 milyon dolarlık kredi vaadinde bulunulduğunu anımsattı. Yılmaz'ın kısa dönem başbakanlığında, bu kredinin 20 milyon dolarını hibe olarak gönderme kararı alındığını vurgulayan Ecevit, şunları söyledi:

‘‘Bu hibe gerçekleştirilmeden, Yılmaz başbakanlıktan ayrıldı. Mostar Köprüsü'nün yapımını da Türkiye üstlenmişti, ama bu sorumululuk da yerine getirilmedi. Bu sözlerin tutulmaması bizleri mahçup etti. Bakanlar Kurulumuz, 10 milyon doların derhal gönderilmesini kararlaştırdı. Bunun 1 milyon doları Mostar Köprüsü'nün yapımı, geri kalan kısmı ise 850 konutun inşası için harcanacak.''

Gürel, KKTC'ye Türkiye'den içme suyu taşınmasına ilişkin projeyle ilgili olarak, DSİ Genel Müdürlüğü'ne yetki verilmesinin kararlaştırıldığını da açıkladı. Kısa vadede iki tarafın Akdeniz kıyılarında dolum ve boşaltım tesisleri kurulacağını vurgulayan Gürel, ‘‘Suda yüzen, balon tipli tanklar römorklarla taşınacak. Boşaltımdan sonra bu tanklar, römorkların içine yerleştirilecek. Bu suyun KKTC'de depolanma imkanları da genişletilecek'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!