Bosna'dan, Kars'tan bile arayanlar var

Güncelleme Tarihi:

Bosnadan, Karstan bile arayanlar var
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Lösemi hastası Dr. Oktar Babuna'nın babası Prof. Cevat Babuna, en büyük desteği milletten ve basından gördüklerini belirterek, ‘‘Yıllardır ihmal edilen bu konuya ilgi büyük. Ancak, devletin resmi makamları bu konuya istenilen duyarlığı göstermiyor’’ diye yakındı.

Bazı hastaneleri arayan ve kan vermek istediğini söyleyenlere, ‘‘Ödül için mi?’’ diye sorular sorulduğunu belirten Prof. Babuna, ‘‘Bosna'dan, Erzincan'dan Kars'tan, arayanlar ve yardım etmek isteyenler var. Hem de hiç para istemeden’’ dedi.

Prof. Dr. Babuna, ilik naklinin kan vermek kadar kolay olduğunu hatırlatarak, kimseninin ilik naklinden korkmamasını, naklin insanlara bir zarar vermediğini söyledi. Babuna, ‘‘En iyisi kendi ülkenizden arayın, denildi. Genler bu konuda büyük önem kazanıyor. Türk milleti de bu konuya çok duyarlı. Aman bu işin ucunu bırakmayalım. Sadece Oktar için değil Türkiye'deki tüm lösemililer için bu bir umut. Basın bizden sürekli hesap sorsun. Ne olduğunu sorsun, takibini yapsın. Milletimizde 'bıkkınlık' oluşmasın’’ diye konuştu.

Oğlu Oktar'ın moralinin çok iyi olduğunu, kemoterapiden iyi sonuç alındığını söyleyen Babuna,‘‘İnançlı bir aileyiz. Moralimizi yüksek tutuyoruz. Oğlumun konuşmalarından da bunu görüyorsunuz’’dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!