'Bosna Kasabı' Karadziç'in beraatine iptal

Güncelleme Tarihi:

Bosna Kasabı Karadziçin beraatine iptal
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2013 16:46

Hollanda'nın Lahey şehrinde bulunan Birleşmiş Milletler Uluslararası Yugoslavya Savaş Suçları mahkemesi, 1992-1995 yılları arasında yaşanan Bosna Savaşı sırasında Bosnalı Müslümanlar ile Hırvatların öldürülmesi ve kötü muameleye maruz bırakılmasıyla ilgili davada, Radovan Karadziç'in "soykırım"la yargılanmasına karar verdi.

Haberin Devamı

"Bosna Kasabı" olarak da bilinen Karadziç, geçtiğimiz yıl yargılandığı iki soykırım suçlamasının birinden beraat etmişti. Mahkemenin Srebrenitsa'nın 18'nci yıldönümünde aldığı bu karar Karadziç'in beraatinin iptali anlamına geliyor.

Yargıç Theodor Meron, temyiz yargıçlarının savcıların sunduğu kanıtların "Karadziç'in niyetinin soykırım olduğuna işaret edebileceği" kanaatine vardiğini belirtti.

Bu kararın, aralarında 1995 Srebrenitsa Soykırımı'nın arkasındaki isim olmak da bulunan 10 suçlamayla daha yargılanan Karadziç'in yıllardır devam eden mahkemesini daha da uzatması bekleniyor.

Haberin Devamı

Bosna'da 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşta 100 binden fazla insan öldürüldü, yüz binlerce kadına tecavüz edildi.

O dönemde Sırp ordusunda görev alan birçok isim bugün, Müslümanlar ve Hırvatlara yönelik soykırım, etnik temizlik ve diğer savaş suçları nedeniyle Lahey'de yargılanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!