Bosna Kasabı davasında sürpriz tanık

Güncelleme Tarihi:

Bosna Kasabı davasında sürpriz tanık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2012 16:43

Srebrenitsa soykırımının baş sorumlusu Radovan Karaciç, Birleşmiş Milletler bünyesindeki Yugoslavya savaş suçları mahkemesine tanık olarak Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolas Papulyas’ın çağrılmasını istedi.

Haberin Devamı

Karaciç’in avukatı tarafından önceki gün mahkemeye sunulan dilekçede, “Radovan Karaciç, avukatı Peter Robinson tarafından sorgulanmak üzere, Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolas Papulyas’a mahkeme celbi gönderilmesini talep etmektedir” denildi.

 

Soykırım, savaş suçu ve insanlık suçu işlemek iddialarıyla karşı karşıya bulunan 66 yaşındaki Karaciç, Papulyas’ın Atina’daki ofisinde, 2 Nisan tarihinde bir saatlik bir görüşme yapılmasını talep etti.

 

Karaciç, Srebrenitsa soykırımının yaşandığı dönemde Yunanistan Dışişleri Bakanı olan ve Bosna barış görüşmelerinde önemli bir rol oynayan Papulyas’ın birçok toplantı ve görüşmeyle ilgili tanıklık edebileceğini ifade etti.

 

Haberin Devamı

Dilekçesinde Karaciç, “Yunanistan ve Sırplar arasındaki dini ve tarihi ilişkiler dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Papulyas Bosnalı Sırpların güvendiği ve samimiyetle konuşabildiği nadir insanlardan biri olmuştur” dedi.

 

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da 2008 yılında tutuklanan Karaciç, Papulyas’ın sunacağı kanıtların kendisini Saraybosna’daki Markale pazarı saldırısıyla ilgili iddialardan aklayacağını da söyledi.

 

Karaciç, daha önce Yunanistan hükümetine Papulyas’ın ifade vermesi için başvuruda bulunduğunu ama olumlu yanıt alamadığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!