Boş meydanda miting yaptı, 3 partiyi geride bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Boş meydanda miting yaptı, 3 partiyi geride bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2015 18:58

Mardin'in miting alanı olarak bilinen Karayolları Parkı'nda boş alana konuşan Mehdi Sarıkaya, resmi olmayan sonuçlara göre 102 oy alarak 3 siyasi partiyi geride bıraktı

Haberin Devamı

Mardin bağımsız milletvekili adayı olan ve seçim çalışmalarında boş meydanda konuşan Mehdi Sarıkaya, resmi olmayan sonuçlara göre 102 oy alarak, kentte 3 partiyi geride bıraktı.

Karayolları Parkı'nda düzenlediği ve vatandaşların ilgi göstermediği mitinginde aracındaki ses sistemini kullanarak, boş alanda yaklaşık yarım saat süren bir konuşma yapan emekli sınıf öğretmeni Sarıkaya, 1 Kasım Genel Seçimi'nde resmi olmayan sonuçlara göre, Mardin'de oy kullanan 395 bin 530 seçmenden 102 oy aldı.

Sarıkaya, bu oy ile kentte 99 oy alan Vatan Partisi'ni, 53 oy alan DSP'yi ve 23 oy alan Millet Partisi'ni geride bırakmayı başardı.

Mehdi Sarıkaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, muhalefet partilerinin her zaman yenilgilerini başarı gibi gösterdiğini ve öz eleştiri yapmadığını savundu.

Haberin Devamı

Sarıkaya, "Muhalefet partileri başarısızlığı başarı olarak gösteriyor. AK Parti ise öz eleştiri yaptığı için başarılı oluyor" ifadesini kullandı.

Daha fazla oy aldığını iddia eden Sarıkaya, bu nedenle seçim sonuçlarına itiraz edeceğini söyledi.

Gazetecilerin bir sonraki seçimde yeniden aday olup olmayacağına ilişkin sorusunu Sarıkaya, "Ben milletvekili olmak, Ankara'ya gitmek için savaşmıyorum. Bu kanı durdurmak istiyorum. Bundan sonra da mücadeleye devam edeceğim" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!