Boran'ın öngördüğü çoğu şey gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Boranın öngördüğü çoğu şey gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2001 02:04

Astrologlar 2001 yılını değerlendirirken pek umutlu değillerdi. Görülmemiş bir heyecan bekliyorlardı. Ekonomik alanda sıkıntılar, uluslararası ilişkilerde krizler bekliyorlardı.

Büyük doğa olaylarının olacağını da söylüyorlardı. Yanıldıkları söylenemez. Özellikle Hürriyet Gazetesi'nin astroloji yazarı Yasemin Boran'ın beklentileri, hemen hemen gerçekleşti.

Yasemin Boran, 2001 yılı için yaptığı değerlendirmede ‘‘Dünyada meydana gelecek çok bir büyük olay, Türkiye'yi de çok etkileyecek’’ demişti. Boran'ın 2001 için diğer beklentileriyse şunlardı:

VOLKAN PATLAYACAK

Dünyada yeni volkanik patlamalar var.

Sicilya'da bulunan Etna Yanardağı, sekiz yıl aradan sonra yeniden faaliyete geçti.

TERÖR ARTACAK

Yeni terör hareketleri görülecek.

Ortadoğuda gerginlik sürerken hiç beklenmedik bir biçimde, 11 Eylül'de New York'ta tarihin en büyük ve dehşet verici terör saldırısı gerçekleşti. Dünya yeni bir kaosa girdi.

DOĞAL AFETLER

Türkiye'de büyük bir doğal afet beklemiyorum.

Antakya ve Mersin'de yaşanan seller dışında 2001 yılında Türkiye'de büyük bir doğal afet (özellikle de ‘‘beklenen’’ İstanbul depremi) yaşanmadı.

EKONOMİK RAHATLAMA

Ağustos ayında morallerimiz yükselecek. Ülkemiz ekonomik açıdan da çıkış yapmaya başlayacak.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, yaptığı bir değerlendirmede Türkiye'nin ağustos ayında ‘‘nefes almaya’’ başladığını söylemişti. Derviş, konuşmasında ‘‘tam dövizde rahatlamanın görüldüğü sırada 11 Eylül saldırılarının gerçekleştiğine’’ dikkat çekmişti.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Kasım ayında uluslararası ilişkiler yoğunluk kazanacak.

Türkiye'de Avrupa Birliği ve NATO ilişkileri birden yoğunluk kazandı. Afganistan ve Kıbrıs konularıyla birlikte, Türkiye kasım ayı boyunca uluslararası trafiği çok yoğun yaşadı.

ARALIK AYI SAKİN

Aralık ayında anormal bir sıkıntı görünmüyor.

11 Eylül saldırıları sonrası 1 milyon 644 bin liraya kadar çıkan dolar, aralık ayında 7 Eylül düzeyine döndü. Moraller biraz düzeldi.

Ruslar, suikastleri bildi

Rus Astrologlar, ‘‘2001 yılında üç bölgesel savaşın, üç devlet büyüğüne suikastin yaşanacağını, üç ülkenin sınırlarının değişeceğini ve üç büyük ekonomik kriz gerçekleşeceğini’’ söylemişlerdi. İsrail'in aşırı milliyetçi Turizm Bakanı Rehavam Zeevi, Korsika Ulusal Kurtuluş Cephesi (FLNC) adlı yasadışı örgütün yasal siyasi kanadı olan Cuncolta Naziunalista'nın eski genel sekreteri François Santoni, Irak Kürdistan Demokrat Partisi Merkez Komite üyesi ve IKDP'nin Meclis Grup Başkanı François Harrari, uğradığı suikastlerde yaşamlarını kaybetti. Rus astrologların savaş kehanetleri de doğru çıktı.

Dünya çok büyük heyecan yaşayacak

ABD'li astrolog Shelley Ackerman, 2001'in insanoğlunun Ay'a ayak bastığı 1969 yılı gibi heyecanlı bir yıl getireceğini bildirmişti. Ackerman, ‘‘2001 astrolojik açıdan 69 yılını andırıyor. Çok ama çok heyecanlı bir yıl olacak’’ demişti. Dediği doğru çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!