Bombacının sonu

Güncelleme Tarihi:

Bombacının sonu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bodrum'da bombalı saldırı hazırlığı yapan kadın terörist, zamansız patlayan bombayla parçalanarak feci şekilde öldü. Kadın terörist Kudret Denktaş, bomba patlamasaydı turizm merkezi Bodrum'u kana bulayacaktı.

PKK'lı kadın terörist 24 yaşındaki Kudret Denktaş, önceki geceyarısı Bodrum'da zaman ayarlı bomba yapmaya çalışırken, bombalardan birinin patlaması sonucu belediye tuvaletinde parçalanarak öldü. Kudret Denktaş'ın turistik hedeflere yönelmeye hazırlandığı, ancak bombanın paralel bağlama sırasında patlamasıyla muhtemel bir faciadan dönüldüğü bildirildi. Olay, 24.00 sıralarında Çarşı Mahallesi'nde meydana geldi. Belediye otoparkının bitişiğinde, yeraltında merdivenle inilerek girilen umumi tuvaletten büyük bir patlama duyuldu. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, tuvaletin kadınlar bölümünde bir kabinde parçalanmış kadın cesediyle karşılaştı.

BOMBALARI BAĞLARKEN

Ölen teröristin üzerinden Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi doğumlu, 24 yaşındaki Kudret Denktaş adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı çıktı. Patlama sırasında lavabo bölümünde bulunan 2 kadın ve tuvalet görevlisi olaydan yara almadan kurtuldu. Tuvalet bekçisinin ise korkudan şok geçirdiği ve Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Emniyet Müdürü Hüseyin Eroğlu ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Kaymakam Uğur Boran, olay yerinde 2

adet birbirine bağlantısı yapılmış, patlamaya hazır Rus yapımı parça tesirli toplam 4 savunma el bombasıyla, bağlantı için kullanılan tel, pil ve saat parçaları bulunduğunu açıkladı. Boran, ‘‘Kadının, terör örgütleriyle ilişkisinin bulunduğu belirlendi'' dedi. Emniyet yetkilileri, PKK'lı teröristin, büyük olasılıkla zaman ayarlı bombaları 2'şerli halde belli yerlere yerleştirmeyi planladığını belirterek, ‘‘Belki birini de tuvalete bırakacaktı. 5 bomba aynı anda patlasaydı, bitişikteki otoparkta bulunan yaklaşık 300 taşıtın yakıt depoları patlar, büyük facia yaşanırdı'' dediler. Ceset morga kaldırılırken, teröristin Gaziantep bölgesinde aranan PKK'lılardan biri olduğu da öğrenildi.

BARLAR SOKAĞI

Emniyet yetkilileri intihar saldırısı olasılığını da değerlendirdiklerini, ancak saat parçaları bulunması nedeniyle bombaların hedef seçilen yerlere bırakılmasının planlandığının tahmin edildiğini belirttiler. Yetkililer, her gece yerli ve yabancı binlerce turistin gezdiği tuvaletin yakınındaki Barlar Sokağı'nın eylem için seçilmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylediler. Bir yetkili, ‘‘Yanında hiç şahsi eşyası çıkmadı. Muhtemelen birileri de yataklık ediyor. Bağlantıları araştırılıyor'' dedi. Terörist Kudret Denktaş'ın Gaziantep'te Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenim görürken, ‘pankart açmak' ve ‘yasak yayın bulundurmak' suçlarından gözaltına alındığı daha sonra okuldan ayrıldığı öğrenildi. 21 Mart 1994'ten bu yana polis tarafından aranan terörist kadının, 1995 Temmuz ayında PKK'ya katıldığı belirlendi.

TANIKLAR ANLATIYOR

Tuvalet yakınında bulunan bazı eğlence yerlerinin sahipleri, ‘‘Tuvalet yeraltında. Çevrede gürültü de çok fazla. Bomba değil, sanki bir kamyon hızla duvara çarpmış gibi bir ses çıktı. Ceset, yıkılan kapıyla birlikte kabinden, lavaboların olduğu bölüme düşmüş. Bu sırada tuvalette olan ve kardeş olduğunu öğrendiğimiz kızlarla anneleri, cesedi görünce şoka girip çığlık çığlığa dışarıya fırladılar. Uzun süre ağladılar. Yardıma koştuk. Tuvalet bekçisi Hüseyin Kocadon, ayakkabılarını bırakıp kaçmış'' dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!