Bombacının babası: Cenazesini almam

Güncelleme Tarihi:

Bombacının babası: Cenazesini almam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Taksim'i kana bulayan PKK'nın canlı bombasının kimliği belli oldu. Babası, ‘‘Allah belasını versin. Benim vatana ihanet eden kızım yok’’ diyerek teröristin cenazesini almadı.

Taksim'de arife günü üzerindeki patlayıcıları infilak ettirerek 3'ü polis 10 kişinin yaralanmasına yol açan ve kendisi de ölen ‘Canlı bomba’nın 22 yaşındaki Maral Mamyak olduğu belirlendi. Yıllardır kayıp kızının cesedini dün teşhis eden baba Tevfik Mamyak, ‘‘Onun Allah belasını versin. Benim vatana ihanet eden kızım yok’’ diyerek cenazesini de almadı.

Teröristin 6 kardeşi var

Tuzla'da oturan ve inşaat işçiliği yapan Tevfik Mamyak ve eşi Telli Mamyak yıllardır haber alamadıkları kızları Maral'ın Taksim'de patlattığı bombayla ölen terörist olabileceği bildirilmesi üzerine dün Adli Tıp Kurumu'na geldiler. Cesedin kızlarına ait olduğunu teşhis eden Tevfik Mamyak ile Telli Mamyak, Maral'ın 3 yıl önce liseyi bitirdikten sonra kayıplara karıştığını ve bir daha kendisinden haber alamadıklarını söylediler. 4'ü kız 6 çocuğu daha bulunan baba Mamyak, şöyle dedi:

‘‘Kızım masum insanları katletmek isterken öldü. Vatana ihanet etti. Onun cenazesini almayacağım. Zaten onu evlatlıktan reddettim. Ben bu vatanın bölünmesini istemiyorum. Vatana ihanet eden kızım bile olsa tanımam. Benim böyle bir kızım yok.’’

Mamyak'ın cenazesi, polisin kontrolünde cenaze aracına konarak Habibler Cebeci Mezarlığı'na getirildi. Maral Mamyak'ın cenazesi burada toprağa verildi. Mamyak Ailesi mezarlığa gelmedi. Kars'ın Susuz İlçesi'nde doğan canlı bomba Maral Mamyak Tuzla Yunus Emre Lisesi' nden mezun olduktan sonra evini terk etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!