Bombacı polis telefon kartından yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Bombacı polis telefon kartından yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2008 11:57

ANTALYA'da bir işadamının otomobilinin kapı kolu ve ön cam sileceği üzerine patlamamış ve pimi çekilmemiş 2 el bombası bıraktığı iddiasıyla tutuklanan polis memuru Hüseyin K. hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hüseyin K.'nin ankesörlü telefondan ararken kullandığı telefon kartının izi sürülerek yakalandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Toptan kuyumculuk şirketi olan Alp Kuyumculuk A.Ş. sahibi 49 yaşındaki Cenk Oktay Alp'in lüks otomobilinin sürücü kapısının koluna ve ön cam silecekleri üzerine geçen 24 Eylül günü, MKE yapımı 2 el bombası bırakıldı. Otomobilin kapısını açmak isterken kapı koluna bir iple bağlanmış bombayı gören işadamı, hemen durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis çevrede güvenlik önlemi alırken, olası bir patlamaya karşı çağırılan bomba imha ekipleri, özel giysilerini giyerek, el bombalarını otomobilden aldı.


İncelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'ne götürülen bombaları koyan kişinin Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Hüseyin K. olduğunu belirlendi. Kaya çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberin Devamı


Tutuklu polis memuru Hüseyin K. hakkında ‘silahla tehdit’ ve ‘tehlikeli madde bulundurmak ve tehdit amaçlı kullanmak’ suçlarından 5 ile 12 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. İşadamından para sızdırmak amacıyla otomobiline bomba koyduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Hüseyin K.'nin yargılanmasına, Antalya 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı.


TELEFON KARTINDAN YAKALANDI

Mahkemede yargılama sırasında sanık polis Hüseyin K.'nin yakalanmasıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Kuyumcunun otomobiline iki el bombası konulmasının ardından harekete geçen polisin, Alp'in kullandığı iki cep telefonunu dinlemeye aldığı ortaya çıktı.


Yaklaşık bir ay sonra sabaha karşı saat 03.30 sıralarında cep telefonundan aranan kuyumcu kimliği belirsiz kişi tarafından ölümle tehdit edildi. İşadamının bir telefon kulübesinden telefon kartı ile arandığını belirleyen polisin Kalekapısı'ndaki kulübede kullanılan kartın barkod numarasına ulaştığı, daha sonra aynı barkod numarasını taşıyan telefon kartı ile yapılan görüşmeleri belirlediği ve bu görüşmeleri yapanın polis memuru Hüseyin K. olduğu tespit edilerek gözaltına alındığı kaydedildi.


Meslektaşlarının Hüseyin K.'nin üzerinde yaptığı aramada seri numarası ve barkodu tespit edilmiş telefon kartını bulduğu ve delil olarak mahkemeye sunduğu ifade edildi.

Haberin Devamı


‘Reşo’ lakaplı Özel Harekat polisi Hüseyin K. ise ifadesinde suçlamaları reddetti. İlk kez hakim karşısına çıkan Hüseyin K., şunları söyledi:
“Olay günü aşırı derecede alkol almıştım. Sabaha karşı evime gitmek için çıktığımda yürürken birisi karşımdan geldi, ‘Abi telefonunu kullanabilir miyim’ dedi. Ben de telefonumu vermek istemedim ama cebimde bulunan telefon kartını verip, ‘Bununla görüş nereyle görüşeceksen. Telefon kartını da getirme’ dedim. Ben yürürken adam görüşmüş ve arkamdan koşup kartı getirdi ve teşekkür edip gitti. Ben böyle bir tehdit olayına karışmadım. Tehdit edilmişse bunu ismini ve kimliğini bilmediğim o kişi yapmıştır. Benim olayla ilgim yoktur.”

Haberin Devamı


Mahkeme, el bombalarının Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'ndan hangi ildeki polis teşkilatına gönderildiğinin tespit edilmesi için kurumdan sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!