Bolu'da 4.6 büyüklüÄŸünde deprem: 4 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Boluda 4.6 büyüklüğünde deprem: 4 yaralı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 14, 2004 08:03

Bolu'da 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde paniğe kapılarak pencere ve balkondan atlayan 4 kişi yaralandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 00.47'de, merkez üssü Bolu olan 4.6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

 

Depremin ardından bazı vatandaşlar, evlerine girmeyerek geceyi sokak ve parklarda geçirdi.  

 

Depremde paniğe kapılan 4 kişi pencere ve balkondan atlayarak çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, İzzet Baysal Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  Â

Polisin mahalle ve sokaklardaki incelemesine göre, deprem sonucu hasar meydana gelmedi.

 

VATANDAÅžLARIN BÃœYÃœK BÄ°R BÖLÃœMÃœ PARK VE BAHÇELERDE SABAHLADIÂ

 

Bolu'da deprem sonrasında, vatandaÅŸların büyük bir bölümü park ve bahçelerde sabahladı.Â
  Â
YaÅŸanan deprem sonrasında, sabahın ilk ışıklarına kadar park ve bahçelerde yaÅŸayan vatandaÅŸlar ise son 15 gün içinde yaÅŸanan 3 depremin kendilerini tedirgin ettiÄŸini belirterek, ''Bugüne kadar 2 büyük deprem yaÅŸadık. Buna raÄŸmen deprem korkusunu üzerimizden atamadık'' dediler.Â
  Â
Kentte tatil için gelen İngiliz turistler de deprem sonrasında, İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan parkta sabahladılar.
Â
VALÄ° TÃœRKER: PANÄ°K YAPILMAMALI

 

Bolu Valisi Mehmet Ali Türker, deprem sonrasında Bolu merkez ve ilçelerde herhangi bir can kaybı ve hasarın olmadığını belirterek, ''YaÅŸanan deprem sonrasında bazı vatandaÅŸlarımız panikle balkondan atlamışlar. Bunlardan birinin 2 kolu kırık, diÄŸerlerinde önemli bir ÅŸey yok'' dedi.Â
  Â
Vali Türker, Bolu'nun bir deprem bölgesi olduğuna işaret ederek burada yaşayanların depreme alışarak panik yapmaması gerektiğini söyledi. Vali Türker, ''Bu konuda herkesin soğukkanlı davranması lazım. Kamu görevlileri bu tür durumlarda paniğe kapılmadan görevlerini yapmalı'' dedi.
  Â
Vali Türker, şu an için kentte okulların tatil edilmesinin sözkonusu olmadığını söyledi.

 

ÃœNÄ°VERSÄ°TEDE BUGÃœN YAPILACAK OLAN SINAVLAR Ä°PTAL EDÄ°LDÄ°

 

Bu arada Abant İzzet Baysal Üniversitesi (A.İ.B.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, ''Yaşanan deprem nedeniyle üniversitede bugün yapılacak olan sınavlar iptal edilmiştir'' dedi.

  Â

A.İ.B.Ü. Rektörü Akbıyık, üniversitede öğrenimin devam edeceğini ifade ederek, ''Öğrencilerimizin deprem sonrası yaşadığı olumsuz psikoloji göz önünde bulundurularak bu karar alındı. Eğitim ve öğretime ise kesintisiz devam edilecek'' diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!