Bolu Dağı'nda zorlu geçit

Güncelleme Tarihi:

Bolu Dağında zorlu geçit
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2006 09:48

Beklenen kara kış geldi. Yurdun bir çok yöresinde kar ve yağmur yağışı başladı. Türk Hava Yolları'nın Diyarbakır ve Van seferleri yoğun kar nedeniyle iptal edildi. Kar, karayolu ulaşımını da olumsuz etkiliyor.

Haberin Devamı

DÜZCE'DE KAR YAĞIŞI

Düzce ve Bolu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle zincirsiz araçların yolda kalması sonucu Kaynaşlı-Bolu Dağı çıkışı trafiğe kapandı. Yoğun kar yağışının devam ettiği Kaynaşlı-Bolu Dağı arasında zincirsiz kamyon ve TIR'ların yolda kalması nedeniyle ulaşım durdu.

Trafik ekipleri, yolda kalan araçlara zincir takılması için çalışma başlatırken, yaklaşık 3 kilometreye yakın kuyruk oluştu. Yolda kalan kamyonların sürücüleri ise kar yağışına hazırlıksız yakalandıklarını söylediler.

Kaynaşlı merkezde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde 20 santimetreyi bulduğu belirtildi. Öte yandan, Düzce'nin Yığılca ilçesine bağlı 35 köy yolunun da kar yağışı nedeniyle kapalı olduğu kaydedildi.

YOLDA KALAN SÜRÜCÜLERE KIZILAYDAN ÇAY-KAHVE İKRAMI

Haberin Devamı

Kar yağışı nedeniyle Bolu Dağı Ankara şeridinde ağır ve uzun araçların kalması nedeniyle ulaşım sağlanamadı. Ankara şeridi üzerinde meydana gelen uzun kuyruklar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken Düzce Kızılay ekiplerince yolda kalan sürücülere kahve ve çay ikramında bulunuldu.

Yolda kalan sürücüler Kızılayın ikramının çok hoş olduğunu belirterek ”Soğuk havada Kızılay Hızır gibi yetişti. Çok memnunuz. Bir de yol açık olsaydı daha güzel olacaktı” diye konuştular.

BOLU DAĞI'NDA ULAŞIM

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde, Ankara istikametinin ardından İstanbul yönü de kazalar nedeniyle ulaşıma kapandı. Yolların kapanması nedeniyle kilometrelerce uzunluğunda araç kuyrukları oluştu.

Buzlanmanın etkili olduğu yolda, bazı sürücüler güzergahları üzerindeki tesislere girerek araçlarına zincir taktı. Buzlanma nedeniyle D-100 karayolunun Bolu Dağı güzergahında zincir takmayan TIR'ların geçişine izin verilmedi.

BOLU'DA 200 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Haberin Devamı

Bolu'da etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı toplam 200 köy yolu ulaşıma kapandı. Bolu güzergahında seyredecek sürücüler, araçlarında çekme halatı, takoz ve zincir bulundurmaları konusunda uyarıldı.

Karabük'te, kent merkezinde kar kalınlığı 5 santimetre, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle merkez ilçeye bağlı 12, Safranbolu'da 15, Eflani'de 36, Eskipazar'da 18, Ovacık'ta da 26 olmak üzere 107 köy yolu ulaşıma kapandı.

936 KÖY YOLU KAPANDI

Yurtta etkili olan kar yağışı yaşamı etkiliyor. Karyağışı ve soğuk hava nedeniyle yurt genelinde 936 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yağışlı hava, özellikle ulaşımda aksamalara neden oluyor. Yoğun kar yağışı, kayak merkezlerindeki turizmcilerin ise yüzünü güldürüyor.

Haberin Devamı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar kalınlıklarının Erzurum'da 14, Ardahan'da 9, Iğdır'da da 3 santimetreye ulaştığını ifade eden yetkililer, kar yağışının yarın öğleden sonra etkisini kaybedeceğini belirttiler. Kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 71, Ardahan'da 9, Iğdır'da 6 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Bingöl'de gün içinde kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Çapakçur Köprüsü zaman zaman trafiğe kapandı.

Hava sıcaklığının eksi 1 derece olduğu Elazığ'da kar kalınlığı 3 santimetre oldu. Kar yağışı nedeniyle bu sabah yapılması gereken Ankara-Elazığ uçak seferi de iptal edildi.

KAYSERİ'DE KAR YAĞIŞI

Haberin Devamı

Kayseri'de kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle, yollarda buzlanma oluştu. Yollarda meydana gelen buzlanma ise belediye ekiplerinin yaptığı tuzlama sonrası etkisini kaybetti. Bazı caddelerde ve kavşaklarda meydana gelen maddi hasarlı trafik kazaları ise ulaşımın bir süre aksamasına neden oldu.

Erciyes Dağı'nda kar kalınlığı son yağışla birlikte 10 santimetreye ulaştı. Kayakevi yetkilileri, kar kalınlığının kayak yapmak için yeterli olmadığını kaydettiler. Ercİyes'te kayak yapılabilmesi için kar kalınlığının en az 40 santimetre olması gerekiyor.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Ovacuma beldesindeki Ovacuma İlköğretim Okulu ile Ovacuma Çok Programlı Lisesinde, eğitim ve öğretime bugün ara verildi.

Haberin Devamı

Karabük'ün Eflani ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullarda bugün eğitim yapılamadı. İlçede eğitime yarın da ara verilecek.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kar yağışı nedeniyle köylerdeki ilköğretim okullarında eğitime 2 gün ara verildi.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde de kar kalınlığı ilçe merkezinde 20 santimetreye, köylerde ise 1.5 metreye ulaşması sonucu eğitime ara verildi.

Rize'de, kar yağışı nedeniyle Kalkandere, İkizdere, Güneysu ve Çamlıhemşin ilçelerindeki okullarda yarın eğitime ara verilecek. Söz konusu okullarda eğitime, 28 Aralık Perşembe günü yeniden başlanacak.

Van'ın Erciş ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda yarın eğitime ara verilecek.

ŞANLIURFA'DA ULAŞIM AKSADI

Şanlıurfa'da mevsimin ilk kar yağışı, kent içi ve şehirler arası trafikte aksamalara neden oldu.

Yoğun kar ve sisin etkili olduğu Şanlıurfa-Gaziantep kara yolundaki Akabe mevkisinde bazı araçlar bir süre mahsur kaldı. Trafik ekipleri, mahsur kalan araç sürücülerine yardım etti. Ağır tonajlı araçlar ise zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Karayolları 91. Şube Şefliğine bağlı ekipler de yollarda tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu Şanlıurfa-Gaziantep kara yolunda bir süre bekletilen araçlar, daha sonra trafik ekiplerinin eskortluğunda kent merkezine yönlendirildi.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığı, 7-8 santimetreye ulaştı.

MEVSİMİN İLK KARI

Gaziantep'te sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı aralıklarla devam etti. Kar yağışı, kent merkezindeki ulaşımda aksamalara neden oldu.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolu ile şehirler arası yolların açık olduğu, Karayolları görevlileri ile trafik ekiplerinin trafiğin aksamaması için her türlü önlemi aldığı bildirildi.

Kahramanmaraş ve Adıyaman'a da mevsimin ilk karının yağdığı, Kilis merkezde ise sağanak yağışın etkili olduğu bildirildi.

KAR YAĞIŞI TRAFİK KAZALARINA YOL AÇTI

Kar yağışı nedeniyle Karaman'da birçok maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Yollarda tuzlama çalışmalarına başlayan belediye ekipleri, Karaman'da kapalı kara yolu ve köy yolu bulunmadığını, Karaman Mersin arasındaki Sertavul Geçidi'nde Karayollarına bağlı ekiplerin buzlanmaya karşı yoğun şekilde tuzlama çalışması yaptığını bildirdiler.

AKÇAKOCA'DA FIRTINA

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde saatteki hızı 40 kilometre olarak ölçülen rüzgar nedeniyle denizdeki dalga boyu da 5 metreye ulaştı. Şiddetli rüzgar nedeniyle balıkçılar denize açılamadı.

BİTLİS'TE KAR KALINLIĞI 25 SANTİMETREYE ULAŞTI

Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, il merkezindeki kar kalınlığının 15, yüksek kesimlerde ise 25 santimetreye ulaştığını bildirdiler.

Yetkililer, dün akşam başlayan kar yağışının gün boyunca etkisini sürdüreceğini ve yarından sonra sona ereceğini açıkladılar.

Bu arada, Bitlis merkeze bağlı bazı köylerin yollarının ulaşıma kapandığı öğrenildi.

KARTEPE'DE KAR SEVİNCİ

Kocaeli'nin en yüksek noktası olan 1600 rakımlı Kartepe Tepesi'nde kar kalınlığı 85 santimetreye ulaştı.

The Green Park Otel'in Kurumsal İletişim Müdürü Birol Aydın, İstanbul'a en yakın kış sporları merkezi olan Kartepe'de kar yağışını sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Aydın, 14 kayak pisti ile kayak tutkunlarına hizmet verdiklerini, snowboard da yapılan Kartepe'de kar kalınlığının 1 metreyi geçeceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

BATI KARADENİZ'DE FIRTINA

Batı Karadeniz'de etkili olan fırtına, dalga boyunun 4 metreye kadar yükselmesine neden oldu.

Düzce'nin Akçakoca ilçesi Karadeniz Sahili'nde fırtına nedeniyle balıkçı barınağında bir tekne battı. Fırtınanın etkisini sürdürmesi nedeniyle balıkçı tekneleri limana sığınmak zorunda kaldı.

Kar yağışı tatil merkezlerinde turizmcileri sevindirdi. Kar kalınlığı, Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 80, Abant Tabiat Parkı'nda 50, Yedigöller Tabiat Parkı'nda 60, Gölcük Tabiat Parkı'nda da 35 santimetreye ulaştı.

ULUDAĞ'DA KAR YAĞIŞI

Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün kar kalınlığının 9 santimetre olduğu “beyaz cennet”te, sabah saatlerinde başlayan yağışla birlikte kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.

Görüş mesafesinin ise 200 metreye kadar düştüğü Uludağ'da kar yağışının yarın da aralıklarla etkili olması bekleniyor.

Bu arada, Uludağ'a çıkarken zincir takmayan otobüs, yolda kayarak yan dönünce, Bursa-Uludağ kara yolunun 2 saat süreyle kapanmasına neden oldu.

DİYARBAKIR'DA ULAŞIM AKSADI

Diyarbakır'da aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) ile özel şirketlere ait uçakların bugün Diyarbakır'dan karşılıklı olarak İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'ya yapmaları gereken 11 uçak seferi iptal edildi. Kent merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Diyarbakır-Mardin, Diyarbakır-Bingöl ve Silvan-Batman karayolu ulaşıma kapandı.

Diyarbakır'da, dün gece başlayan ve halen devam eden kar yağışı nedeniyle Diyarbakır-Eğil ve Kulp-Muş kara yolları ile Batman'ın 101 köy ve 43 mezrasının yolu ulaşıma kapandı. Diyarbakır-Mardin kara yolu ulaşıma açıldı.

Yolların ulaşıma açılması çalışmaları sürdürülüyor.

Batman'da, Sason ilçesinde 83 köy ve 43 mezra, Kozluk ilçesinde 15 köy, Beşiri ilçesinde 1 köy ve il merkezine bağlı 2 köy yolu olmak üzere toplam 101 köy ve 43 mezranın yolunun tamamen ulaşıma kapandığını bildirildi.

SAKARYA'DA KAR YAĞIŞI

Sakarya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 23 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Sakarya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, Akyazı'da 10, Hendek'te 9, Pamukova'da 2 ve Taraklı'da 2 olmak üzere, toplam 23 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

Ulaşıma kapanan yolların açılması için çalışma yürütüldüğü kaydedildi.

TRABZON

Doğu Karadeniz'de Artvin'de 61, Trabzon'da 165, Rize'de 151, Gümüşhane'de 4 ve Bayburt'ta 3 olmak üzere toplam 384 köy ile ulaşım sağlanamıyor. Yolların ulaşıma açılmasına çalışılıyor. Öte yandan, kar yağışı sebebiyle Trabzon'un Şalpazarı ilçesindeki okullarda eğitime yarın ara verilecek.

ERZURUM

Erzurum'da etkisini sürdüren yoğun kar yağışının ardından kent merkezinde kar kalınlığı 22, Palandöken Kayak Merkezi'nde ise 40 santimetreye ulaştı. Kent merkezinde 22 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, özellikle ulaşımın aksamasına neden oluyor.

Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının 40 santimetreye ulaşması, otel işletmecileri tarafından sevinçle karşılandı.

Öte yandan, Kars ve Muş'ta da akşam saatlerinde kar yağışının etkisini sürdürdüğü öğrenildi. Muş'ta şehir merkezinde 10 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, Kars'ta ise 9 santimetre olarak ölçüldü.

ADIYAMAN

Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı. Dünyanın 8. harikası olarak bilinen ve Dünya Kültür Mirasları arsında yer alan Nemrut Dağı'nda, aralıklarla yağan karın kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

Nemrut Dağı'nda devasa kral ve tanrı heykellerinin “beyaz örtü” ile kaplanması turizmcilerin de yüzünü güldürüyor.

ÇORUM

Çorum'da kar yağışı nedeniyle şehir içerisinde ve Ankara-Çorum-Samsun kara yolu üzerinde 20'ye yakın yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Çorum'un yüksek yerlerinde yağmaya başlayan kar, bugün öğle saatlerinde şehir merkezini etkisi altına aldı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Özel İdare Müdürlüğü Yol Şube Müdürlüğü ekipleri de şehirler arası yol güzergahlarında çalışmalarını sürdürüyor.

DHA MUHABİRİ TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ

Bolu'da kar yağışı nedeniyle meydana gelen trafik kazasını görüntülemek isteyen Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirine otomobil çarptı.

Doğan Haber Ajansı Bolu Bürosunda görev yapan Muhabir Ersin Ercan, kar yağışı nedeniyle Paşaköy sapağında meydana gelen maddi hasarlı trafik kazasını görüntülemek isterken bir otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Ersin Ercan'la birlikte görüntü alan CHA muhabiri Kadri Kılıç ise yara almadan kurtuldu.

Ercan, 112 Acil Servis ekibinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Köroğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sol bacağının diz kapağı altında iki kırık tespit edilen Ersin Ercan, ameliyata alındı.

Kaza haberini alan Bolu Valisi Ali Serindağ ve beraberindekiler, hastaneye gelerek Ersin Ercan'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!