Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

ALANYA

Baca tepki çekiyor

Alanya'da faaliyet gösteren Başkent Üniversitesi Kemal Reisoğlu Hastanesi çevrecilerce şikayet konusu oldu. Açıldığı günden bu yana bacasından yoğun sis çıkaran hastane, turizm merkezi Alanya'nın havasını kirlettiği gerekçesiyle vatandaşlardan tepki aldı.

Kemal Reisoğlu Hastanesi'nin yaklaşık 3 ay önce çevre sakinleri tarafından Alanya Belediyesi'ne şikayet edildiği bildirildi. Hastanede incelemelerde bulunan Alanday Belediyesi Çevre Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, isin hastanenin çamaşırhanesinden kaynaklandığını tespit etti.

KALE

İnsafsız avcılar

Kale'nin Çayağzı Mevkii'nde bir şahin kimliği belirsiz avcılar tarafından öldürülmüş halde bulundu. Çayağzı'ndaki yatçılar bölgede av yasağının başlamasıyla birlikte çok değişik türden kuşların bölgeye akın etmeye başladığını belirtti. Av yasağına uyulması halinde bölgenin bir kuş cennetine dönüşeceğini ifade eden yöre halkı, şahini öldüren kişilere tepki gösterdi.

FİNİKE

Bağ-Kur bürosu müjdesi

Finike Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sıtkı Çobanoğlu, ilçede Bağ-Kur irtibat bürosu açılması için sürdürdüğü girişimlerin olumlu sonuçlandığını söyledi. Çobanoğlu, Korkuteli, Elmalı, Kemer ve Gazipaşa'dan sonra Finike'de de Bağ-Kur bürosu kurulacağının müjdesini verdi.

DİNAR

Dinar HES hizmette

Afyon'un Dinar İlçesi'nde yapılan 2'nci Hidroelektrik Santrali (HES) törenle hizmete girdi. Törende santralin 15 yıl süreli yap-işlet-devret modeli ile yapıldığına dikkat çeken Metiş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Hoşsever, yatırımlarda su ile işletilen santrallerin yapımına önem verilmesi ve teşvik edilmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!