Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

KEMER

Sürpriz ziyaret

ALMANYA'nın Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Günther Beckstein, Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Uras'a sürpriz bir ziyaret yaptı. Tekirova'nın turizm konusunda büyük gelecek vaat ettiğini söyleyen Alman bakan, PKK terörü ve depremden Türkiye'nin olumsuz etkilendiğini, ancak bunun izlerinin silindiğini söyledi. Başkan Uras ise karşılıklı ilişkilerin daha da geliştirilmesine çalışacaklarını belirterek Beckstein'i daha uzun süreli bir tatile davet etti.

KORKUTELİ

Sağlık Ocağı denetimi

Korkuteli Kaymakamı Hasan Özyiğit ilçedeki sağlık ocaklarını denetledi. Sağlık teşkilatlarının eksik ve sorunlarını yerinde tespit etmek istediklerini belirten kaymakam Özyiğit, denetimlerde personeli görev başında görmekten memnun kaldığını söyledi.

EKSİKLER TAMAM

Yazır, Yakaköy, Datköy, İmrahor Köy ve Yeşilyayla Beldesi'nde 2001 yılında sağlık ocağı yaptırmayı planladıklarını söyleyen Özyiğit, ‘‘İmecik Köyü, Çomaklı Beldesi, Kızılcadağ ve merkez sağlık ocaklarının eksikleri tamamlandı. Personel çalışmaları da sürüyor’’ dedi.

AFYON

Yurt sorunu çözüldü

Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne bağlı Sandıklı Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenim görecek öğrencilerin yurt sıkıntısı sona erdi. Afyon Valisi Özyurt'un çalışmalarıyla geçen yıl başlanan yurt binası inşaatı öğretim dönemine yetiştirildi. Valilik tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne kiraya verilen binanın 288 öğrenci kapasiteli olduğu bildirildi.

ALANYA

Keçiler de plaj sever

TURİZM sezonunun sona ermesiyle birlikte, Akdeniz'in eşsiz sahilleri keçilere kaldı. Antalya'nın Gazipaşa İlçesi sahillerini istila eden keçiler, bomboş kumsallarda güneşlenip, rahatsız edilmeden dinlenmenin keyfini sürüyor.Çobanlar ise hayvanları özellikle kumsala getirdiklerini belirterek, ‘‘Issız sahilde hem keçiler hem de biz dinleniyoruz. Onları burada idare etmek daha kolay. Çünkü güneşi ve kumu gören keçiler sereserpe uzanıp bizi rahatsız etmiyor’’ dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!