Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

BUCAK

Telsizciler terledi

ULAŞTIRMA Bakanlığı Mersin Bölge Müdürlüğü'nün Isparta'da gerçekleştirdiği Amatör Telbizcilik sınavına 86 aday girdi. Üç bölümden oluşan sınavda 75 soru soruldu. Yazılı sınavdan sonra A sınıfı amatör telsizci belgesi almak isteyen adaylar Mors alfabesi sınavına katıldı.

ÖNEM KAZANDI

Sınav hakkında bilgi veren Mersin Telsiz Bölge Müdürü Reşat Yılmaz, ‘‘Birkaç yıl öncesine kadar telsizcilik tamamen hobiyken şu günlerde önem kazanmaya başladı. Depremden sonra amatör telsizciler sesli ulaşım bağlantısı ile büyük görevler üstlendi’’ dedi. Halim AKÇA

MANAVGAT

Öğretmenevi hizmete girdi

MANAVGAT Öğretmenevi açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan temin edilen 4 milyar liralık ödenekle ırmak kenarında faaliyet gösteren Mavisu isimli pansiyonun kiralanarak öğretmenevine dönüştürüldüğünü söyleyen Müdür Abdullah Yıldırım, ‘‘Misafirlerden elde edilecek gelirle buranın kira ve diğer masraflar çıkarmayı düşünüyoruz’’ dedi.

GAZİPAŞA

Muz piyasası üçe katladı

GAZİPAŞA'da ithalatın zorlaştırılmasının ardından muz piyasası üçe katladı. Yeşili tarlada 250 bin liradan satılan muzlar, 750 bin liradan alıcı buluyor. Olgun muz ise bu sezon ilk kez tavan yaparak 1 milyon liraya kapanın elinde kalıyor.

KISITLAMA

Antalya Muz-Der üyesi ve Çiftçiler Derneği Başkanı Abit Ersoy, muzda ithalat kısıtlaması uygulamasına devam edilmesini istedi.

M. Ali UYSAL/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!