Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

ALANYA

Tuvalden duvarlara

ALANYALI genç ressam ilçenin bar ve restoranlarının duvarlarını eserleriyle süslüyor. Bir yıldır ressam Fikret Duraklı'dan kurs alan 18 yaşındaki Mine Kayapınar resim sanatına gönül verdiğini belirterek, ‘‘Düşüncelerimi tuvalden sonra duvarlara da döküyorum’’ dedi.

Sanata değer verilmemesinden yakınan sanatçı, herşeye para gözlüğüyle bakıldığını iddia ederek şunları söyledi: ‘‘Burada sanat unutulmuş ya da unutturulmak isteniyor. Ben istiyorum ki Akdeniz'in incisi Alanya'da sanat faaliyetleri artırılsın. Birçok genç, bar ve kafeteryalardan kurtulsun.’’

Sadi NERGİZDAL (DHA)

BURDUR

Tütüncü açılış bekliyor

BURDUR'un Bucak ilçesinde yetiştirilen Virginia tütün piyasası hala açılmadı. Piyasanın açılmamasının kendilerini zor durumda bıraktığını söyleyen Tütün Ekicileri Derneği Başkanı Mehmet Tuğlu, ‘‘Ege tütün piyasası açılmasına rağmen bizimkinden hala ses yok’’ dedi.

EĞİRDİR

ADD’den yeşil atağı

EĞİRDİR Atatürkçü Düşünce Derneği Ağaç Dikme kampanyası düzenledi. 8 Nisan'da Eğirdir'e yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Bayboğan Tepesi'nde gerçekleştirilecek etkinliğe dernek üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katılacak.

AFYON

Ağaçlandırma tamgaz

AFYON Valiliği'nin erozyonu önlemek amacıyla başlattığı Daha Yeşil Bir Afyon İçin El Ele Kampanyası büyük ilgi görüyor. Afyonlular'ın her konuda olduğu gibi bu kampanyaya da destek vereceklerine inandığını belirten Vali Ahmet Özyurt, katılımcılara teşekkür etti. Özyurt, ‘‘Resmi rakamlara göre Afyon'un yüzde 15'i ormanlık alan. Amacımız bu rakamı artırmak’’ dedi. Kampanyaya belediye de büyük destek veriyor. Kent merkezindeki park ve çocuk alanlarıyla çeşitli yerlerdeki ağaçlandırma çalışmalarını sürdüren Afyon Belediyesi de bu yıl 10 fidan dikmeyi hedefliyor.

AFYON

Barut, TBD yönetiminde

AFYON Belediye Başkanı Hayrettin Barut, Türk Belediyecilik Derneği (TBD) yönetimine girdi. Ankara'da yapılan TBD'nin 18. Olağan Genel Kurul toplantısında yönetime seçilen Başkan Barut, özellikle Mahalli İdareler Yasası'nın çıkması için gösterdiği çabayla dikkat çekiyordu.

ŞUHUT

PTT’ye yeni müdür geldi

AFYON'un Şuhut İlçesi PTT Müdürlüğü görevine Mevlüt Kireç atandı. PTT Müdürü Halil Kınacı'nın başka bir göreve atanmasıyla boşalan müdürlüğe atanan Kireç, Bayat İlçesi'nde PTT Müdürü olarak görev yapıyordu. Kireç Şuhut'a gelerek görevine başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!