Bölgeden

Güncelleme Tarihi:

Bölgeden
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

MANAVGAT

ADD'den kermes

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Manavgat Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde Kültürevi'nde bir kermes düzenledi. İki gün açık kalacak kermeste ADD kadınlar komisyonu yiyecek, giyecek, parfümeri gibi mamulleri satışa çıkardı.

ADD Başkanı Ahad Koçak ‘‘Kermesten elde edilen geliri bünyemizdeki havuza aktaracağız. Bu kaynaklar üniversitede okuyan çağdaş Atatürkçü gençlerimize burs olarak geri dönüyor. Her ay bu nitelikteki öğrencilere sembolik olarak 25 milyon lira destekte bulunuyoruz’’ dedi.

KALE

Dayanıklı domates

KALE'de virüse dayanıklı domates üretildi. Ziraat mühendisleri tarafından geliştirilen yöntemde yabani domatese iki adet hibrit dometes fidanı ile patlıcan fidanı aşılanıyor. Bu yöntemde hormon kullanımına da gerek kalmıyor.

KEMER

Restorasyon çalışmaları

KEMER Kaymakamı Nazmi Günlü, ilçede büyük bir restorasyon çalışması başlattı. İlk olarak Hükümet Konağını'nın restorasyonunu yaptıran Günlü ‘Sırada Adliye, Mal, Nüfus ve Milli Eğitim, Kaymakamlık ile Müftülük binası var’ dedi.

GAZİPAŞA

Muzcunun el kitabı

YERLİ muzculuğu geliştirmek amacıyla 'Muz Yetiştiriciği' isminde bir kitap yayınladı. Ziraat Mühendisi Bünyamin Kozak tarafından yazılan ve İçel Ziraat Odası tarafından bastırılan kitap Gazipaşalı üreticilerin büyük ilgisini çekti.

Kitabı 5 yıllık bir araştırma sonunda yazdığını söyleyen Kozak, ‘‘İthal muz yerli üretime büyük darbe vuruyor. Haksız rekabeti önlemek için böyle bir kitap yazma gereğini duydum. Kitapta muz üretimi konusunda geniş bilgiler yer alıyor’’ dedi.

GAZİPAŞA

Bulvar bağlanıyor

MANAVGAT'ta yeni köprünün açılması ve Antalya ile Alanya'yı bağlayan çevreyolunun hizmete girmesi şehiriçi trafiğini rahatlattı. Belediye Başkanı Zeynel Şenol, ilçe merkezinden geçen Demokrasi Bulvarı'nı da çevreyoluna bağlama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Başkan Şenol, ‘‘Burada yaklaşık 10 yıl hiçbir sorun yaşamayacağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!