Boğaz kıyısında endişeli bekleyiş

Güncelleme Tarihi:

Boğaz kıyısında endişeli bekleyiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 20:52

Geçen cumartesi serinlemek için Arnavutköy’de arkadaşlarıyla denize giren 17 yaşındaki Furkan Yıldırım’dan üç gündür haber alınamıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı dalgıçların çalışmasından sonuç çıkmazken ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor. Baba Memduh Yıldırım, “Oğlum ve arkadaşları Bağcılar’dan otobüsle buraya gelmişler. Sahilde ne bir uyarı levhası var ne de bir bariyer. Bu kadar tehlikeli olduğunu bilse girmezdi. Aramalar yetersiz. Sahil Güvenlik üç kişiyle arama yapıyor, kimi gönüllü dalgıçlar ara ara geliyor ama bu kadar” dedi.

Haberin Devamı

Furkan’ın annesi Kezban Yıldırım ise Boğaz’dan gözünü bir an olsun ayırmıyor. Sakinleşmesi için su ikram edilen Yıldırım, “Oğlumu sular aldı ben nasıl bir daha su içeyim” diyerek feryat ediyor.

Yıldırım ve arkadaşlarını cep telefonuyla kayda alan mahalleden arkadaşı Burak Ocak, “Ben yüzme bilmiyorum, denize girmedim, arkadaşlarımı kameraya alıyordum. Furkan’ın açığa doğru gittiğini gördüğümde kayıttan çıktım ve yardım istedim. Bir kişi atladı ama ona ulaşamadı” dedi. m Cansu Şimşek-Umut Duygu

Cankurtaran gerekli

Türk Balıkadamlar Spor Kulübü Başkanı Nezih Saruhanoğlu: Her yaz, aynı tip akıntılara bağlı 20 ila 30 vaka yaşandığını görüyoruz. Bu sebeple, akıntı burunlarında cankurtaran görevlendirmek önemli bir fark yaratabilir. Tıpkı Sarıyer’deki gibi cankurtaranlar artırılmalı ama bu risk alınmamalı. Boğaz hattında kesinlikle yüzmemek gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!