Bodrum'da su sorunu kontrollü kesintiyle önlenecek

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda su sorunu kontrollü kesintiyle önlenecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2008 11:05

Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, ilçeye su sağlayan Mumcular Barajı ile kuyulardaki mevcut su stokunu daha uzun süreli kullanabilmek için Bodrum'da kontrollü su kesintisi uyguladıklarını, ilçeye dönüşümlü su verdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Ağan, ilçenin su sorununu çözmek için Devlet Su işleri (DSİ) ile ortak çalışma yaptıklarını söyledi.


Bodrum'un su sorununu çözmek için Milas'taki Geyik Barajı'ndan, Mumcular Barajı'na su aktarılmasının planlandığını bildiren Ağan, şöyle konuştu:
“DSİ çalışmalara başladı. 3 aşamalı bir proje uygulanacak. İlk olarak Mumcular Barajı'ndan Bodrum yarımadasının tamamını kapsayan bir isale hattı döşenecek. İş ihale edildi, müteahhit firma çalışmalarına başladı. Daha sonra Mumcular Barajı'nın yakınlarına bir arıtma tesisi kuracağız. Son olarak Geyik Barajı'ndan Mumcular Barajı'na su aktarılması için bir hat döşenecek.”


Kışın Bodrum'un su ihtiyacını kuyulardan sağladıklarını kaydeden Ağan, Mumcular Barajı'nda geçen yıllara göre daha fazla su biriktiğini, ancak bu suyun da yazın nüfusu 2 milyonu aşan ilçeye tam anlamıyla yetmediğini bildirdi.

BODRUM'DA KONTROLLÜ SU KESİNTİSİ

Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, su sorununu çözene kadar ilçede kontrollü su kesintisi uygulamaya devam edeceklerini belirterek, şöyle devam etti:
“Mumcular Barajı'nın kapasitesi, 19 milyon 360 bin metreküp. Barajdaki doluluk oranı yüzde 25 olarak ölçüldü. Bu suyun da önemli bir kısmı sulama amaçlı kullanılacak, aksi takdirde bölgedeki yüzlerce çiftçi mağdur olur. Biz, bu suyun yüzde 34'ünü içme suyu olarak kullanabiliriz.

Haberin Devamı


İlçeye su sağlayan Mumcular Barajı ile kuyulardaki mevcut su stokunu daha uzun süreli kullanabilmek için hazırladığımız programla Bodrum'da kontrollü su kesintisi uyguluyoruz. Dönüşümlü olarak 12'şer saat arayla ilçeye su verebiliyoruz. Bu yaz tamamen susuz kalmayız. Ancak vatandaşlar suyu idareli kullanmalı, israf etmemeli. Aksi takdirde güç durumda kalabiliriz.”

DSİ yetkilileri ise son yağışların ardından Muğla ve ilçelerindeki barajların su seviyesinde yükselme olduğunu bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!