Bodrum'da feribot seferleri iptal

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda feribot seferleri iptal
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2010 12:10

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, sabah saatlerinde başlayan şiddetli lodos yaşamı olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

ŞİDDETLİ FIRTINA BODRUM'U VURDU

Lodosun neden olduğu dev dalgalar nedeniyle sahildeki restoran, bar, otel ve kafeteryaları su bastı, beş balıkçı kayığı battı. Bodrum ile İstanköy (Kos) ve Datça arasındaki feribot seferleri de iptal edildi.

Bodrum'da bugün sabah saatlerinde başlayan şiddetli lodosun hızı zaman zaman saatte 60 kilometreye ulaştı. Bodrum'un başta Gümbet Mahallesi ile Ortakent- Yahşi, Bitez Beldeleri'nde etkili olan lodos, sahildeki restoran ve kafelerin masa, sandalyelerini devirip, denize sürükledi.

Lodosun neden olduğu zaman zaman boyu 10 metreyi bulan dalgalar nedeniyle restoran, bar ve bazı otellerin iskeleleri parçalandı, alt katlarını su bastı. Bodrum Limanı ve koylarında toplam beş balıkçı kayığı batarken, Yalı Beldesi'ndeki Çiftlikköy Koyu'nda üç balıkçı teknesi karaya sürüklendi. Bazı kuru yük gemileri de açıklardaki hızı 100 kilometreye kadar çıkan lodos fırtınası nedeniyle Ortakent- Yahşi ve Bitez Koyları'nda demirlemek zorunda kaldı. Lodos, evlerin güneş enerjilerine de hasar verdi.

FERİBOT SEFERLERİ İPTAL

Bodrum Belediyesi ve Liman Başkanlığı, balıkçıları ve yat sahiplerini denize açılmamaları konusunda uyardı. Şiddetli lodos etkisini kaybedene kadar Bodrum- İstanköy (Kos) ve Bodrum- Datça feribot seferleri de iptal edildi. Meteoroloji yetkilileri, şiddetli lodosun etkisini bu gece yarısına kadar sürdüreceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!