Bodrum'da çevre filmleri festivali

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda çevre filmleri festivali
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Üçüncü Uluslararası Bodrum Çevre Filmleri Festivali, bugün Bodrum Kalesi'ndeki açılış töreniyle başlıyor. Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı TÜRSAK'ın Garanti Bankası'nın sponsorluğunda düzenlediği festival, 10 Haziranda sona erecek.

Uluslararası Bodrum Çevre Filmleri Festivali kapbamındaki Uluslararası Uzun Metrajlı Film Yarışması, Fransız-Hindistan ortak yapımı Fred Fouega'nın ‘‘Hanuman’’ isimli filmi ile başlayacak. Bu dalda İdrissa Ouedraogo'nun ‘‘Kini ve Adams’’, George Sluizer'in ‘‘Bürokrat’’, Eberhart Junkersdorf-Jürgen Richter-Michael Coldevey üçlüsünün ‘‘Korkusuz Dörtlü’’, Tunca Yönder'in ‘‘Çökertme’’, Nicholas Kendall'ın ‘‘Kayla’’, Peter Brosens-Dorjkhandyn Turmunkh'un ‘‘Köpeklik Hali’’, Takashi Miike'nin ‘‘Çin'in Kuş İnsanları’’, Raymond Rajaonarivelo'nun ‘‘Yıldızlar Denizle Buluştuğunda’’ ve Ben Van Lieshout'un ‘‘Denizin Uzağında’’ isimli filmleri yarışacak.

Atıf Yılmaz başkanlığında, Hintli oyuncu Raissa Brejeat, Alman görüntü yönetmeni Rebekka Haas, Yunan oyuncu Katerina Moutsatsos ve Fransız yapımcı Eliane Stutterheim'den oluşan jüri filmleri değerlendirecek. Birinciye İsis Büyük Ödülü verilecek. Ayrıca, Jüri Özel Ödülü, En iyi Yönetmen, Oyuncu, Senaryo ve Görüntü Yönetmeni ödülleri de sahiplerini bulacak.

Sivil toplum kuruluşları temsilcileri Mehmet Açar, Sungu Çapan, Tuna Erdem, Sevin Okyay, Alin Taşçıyan ve Uğur Vardar'dan oluşan ikinci jüri de SİYAD Ödülleri'ni saptayacak, Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nın ‘‘Monachus Monachus’’ ödülünün sahibini belirleyecek. 13-17 yaş arası Bodrumlu gençlerden oluşan jüri de ‘‘Gençlik Jürisi Özel Ödülü’’ne hak kazanacak filmi saptayacak. 3'ncü Uluslararası Bodrum Çevre Filmleri Festivali etkinlikleri arasında ‘‘Oasis Halikarnas Balıkçısı Kısa Film Maratonu’’, ‘‘Çevre Bilinci ve Avrupa Çevre Politikalarında Sivil Toplum Kuruluşlarının İşlevi’’ konulu panel, işadamı Cem Boyner'in su altı fotoğrafları sergisi ve çeşitli söyleşiler yeralacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!