Bochum'da Kerbela şehitleri anıldı

Güncelleme Tarihi:

Bochumda Kerbela şehitleri anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2009 16:17

MUHARREM ayının 10'uncu günü ve İmam Hüseyin’in Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü nedeniyle, Almanya’nın Bochum kentinde düzenlenen anka toplantısı ve ‘Aşure Konferansı'na yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Merkezi Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Avrupa Türk Ehl-i Beyt Alimler Biliği (ATEAB) ve aynı birliğin gençlik kolları tarafından organize edilen ve yoğun ilgi gören Aşure Konferansı, Bochum'daki ünlü Ruhr Congress Salonu'nda yapıldı. Törene ATEAB Gençlik Kolları Başkanı Nizam Türkyılmaz, organize komite başkanı Tevekkül Erol, Gelsenkirchen'deki İmam Ali Camii imamı Muhammet Mücahidi, MÜSİAD Berlin Başkan Yardımcısı Hasan Babur'un yanı sıra Almanya'nın farklı kentlerinden yaklaşık beş 5 kişi katıldı. Cafer Bayar'ın Kuran-ı Kerim okumasıyla başlanan İmam Hüseyin'i anma töreninde, bir grup genç kız tarafından İmam Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişi canlandırıldı. Tiyatroya ağıtların eşlik ettiği sırada salonda bulunanlar arasından çok sayıda kişi, hıçkırıklarla ağladı. Binlerce kişi bir ağızdan ‘Ya Hüseyin' diye bağırdı. Sahne önüne toplanan büyük kalabalık, okunan ağıtlar eşliğinde göğüslerine vurarak matemi yaşamaya çalıştı. Törende ayrıca Ekrem Türkeli ve İsrafil Ağa gibi konuşmacılar da İmam Hüseyin'i ve şehit edilişini anlatan konuşmalar yaptı. Sahnenin sağ ve sol bölümüne, İmam Hüseyin'i tanıtan 2 portre asıldı. Almanya'da 18 ayrı bölgeden ve kilometrelerce uzaklardan otobüslerle gelenlerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte Gazze'yi işgal eden ve çocuk ve kadınların ölmesine neden olan İsrail, salonda bulunan yaklaşık 5 bin kişi tarafından protesto edildi.

ATEAB Gençlik Kolları Başkanı Nizam Türkyılmaz, organize komite başkanı Tevekkül Erol, Gelsenkirchen İmam Ali Camii imamı Muhammet Mücahidi, bu tip etkinliklerle Hz. Muhammed'in Ehl-i Beyt'ini ve İmam Hüseyin'in Kerbela’da yaşadığı acı günleri Avrupa’da yaşayan Müslümanlar'a anlatmayı amaçladıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!