Bizimkiler seks manyağı

Güncelleme Tarihi:

Bizimkiler seks manyağı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Güvenlik kuvvetlerinden darbe üstüne darbe yiyen bölücü örgüt PKK'da fatura grup liderlerine çıkarıldı. Örgütte yeniden yapılanma yolu arayan Abdullah Öcalan, yenilgiden sorumlu tuttuğu yaklaşık 20 grup liderini kurşuna dizdirdi. ‘‘Üç keçiyi güdemeyen adamı grup lideri yaparsan böyle olur’’ diyen Apo, sözde bölge sorumlularına gönderdiği uyarı mektubunda, ‘‘Maalasefef Amed, Dersim ve Botan'da gerilla liderleri seks manyağı ve alkolik olmuş’’ dedi. PKK'da ikinci adamı olarak gösterilen Şemdin Sakık'ın başkaldırması ve örgütün halk desteğini büyük ölçüde kaybetmesi Abdullah Öcalan'ı örgüt içi infazlara yöneltti. Köy ve mezralara inemeyen, dağlardaki mağaralarda 3-5'li gruplar halinde yaşayan militanların ses getiren eylemler yapamaması Apo'yu çıldırttı.

20 ADAMA İNFAZ

Önceleri, ‘‘Birisi sizi ölüm noktasında tutuyorsa, o yöneticiyi gebertin’’ diyerek örgüt içi katliama fetva veren Apo, aralarında sözde Karadeniz bölge sorumlularından ‘‘Hogir’’ kod adlı Musa Ateş'in de bulunduğu yaklaşık 20 grup sorumlusunu tek tek kurşuna dizdirdi. İnfazları en yakınlarından bile saklayan Apo, bunların yerlerine isimleri daha önceden belirlenen teröristleri getirdi, 30 grup sorumlusunu da görevinden aldı. Örgüt içi infazları 20 gün gibi kısa bir sürede gerçekleştiren Apo, bunları bir mektupla diğer grup liderlerine de gözdağı vermek için duyurdu. Grup sorumlularından akıllarını başlarına toplamalarını isteyen Apo, gerillayı ölüm noktasına getirenlerin affedilmeyeceğini söyledi. Güvenlik kuvvetlerinin Tunceli-Bingöl-Diyarbakır üçgeninde yaptığı operasyonlar sırasında ele geçirilen mektupta Öcalan, şöyle dedi: ‘‘1998 yılında ne yaptığını bilen, atak bir yapı içinde olmalıyız. Geçmiş yıllarda yapılan hataların tekrarını istemiyorum. Malasefef Amed (Bingöl Sason, Silvan, Lice, Hani, Kulp, Maden, Ergani'yi içine alan bölge) Dersim (Ovacık, Refahiye, Hozat, Kemah, Nazimiye, Pülümür ve Karakoçan'ı kapsayan bölge) ve Botan'da (Şemdinli, Başkale, Hakkari Uludere, Çukurca, Şırnak, Cizre, Çatak'ı kapsayan bölge) görevli gerilla liderleri, seks manyağı ve alkolik olmuş. Üç keçiyi güdemeyecek adam, 50 gerillanın lideri yapılınca ne oldum delisi oldu. Başarısızlığın en büyük nedeni bu. Hiç kimse unutmasın, eğlenmek için dağda değiliz. Örgüt içindeki her olaydan haberim olduğunu unutmayın. Dikkatli ve tutarlı olun. Gerillayı ölüm noktasına getirmeyin. Getirenlerin sonu diğerleri gibi, ölümdür.’’ Öcalan, komuta kademesinde bulunanlardan yana hep sıkıntı çektiğini değişik tarihlerdeki açıklmamalarında dile getirmişti.

HAKARET YAĞMURU

İşte Apo'nun kendisini çileden çıkaran grup liderleri ve örgüt elemanlarını yeren konuşmalarından birkaçı:

- Siz kendinizi erkek sanıyorsunuz ama gerçekte bir karı olduğunuzu söylemeliyim.

- Bir elin parmak sayısı kadar dürüst adam çıkmıyor.

- Kendi haline bırakırsan çoğunluğu sünepedir.

- Benim çocuk olmadığıma biraz inanmalısınız. Kül yutmadığımı bilmesiniz. Düşmana kaçsanız da kurtulamazsınız. Mezara gitseniz de kurtulamazsınız, elim yakanızdadır.

- Ben birçok ARGK komutan adayımızı tanıyorum. Bir defa yüreğimden geçirdim. Arkasına geçeyim bir tekme savurayım. Ağzını yere çivileyeyim diyorum. Yürüyüşü komutandan başka her şeye benziyor.

- Dikkat et öküz gibi gaflete dalacağına, kafanı biraz zamanında çalıştı.

- Baktın dağda yaşayamıyorsun, zor geliyor. Git şehire kıyamet kopar. Ölürsen öl.

Örgütteki tükenişe sorumlu olarak bölge komutanlarını gösteren ve 20 grup liderini kurşuna dizdiren PKK lideri Abdullah Öcalan, ‘‘Maalasefef Amed, Dersim ve Botan'da gerilla liderleri seks manyağı ve alkolik olmuş’’ dedi. Bölge sorumlularına birer uyarı mektubu gönderen Apo, yaptığı infazlarla gözdağı verdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!