Bizi aldattılar

Güncelleme Tarihi:

Bizi aldattılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Genel Başkan Çiller'in parti grubuna, ‘‘Darbe yok'' bilgisini vermesinden sonra, Yardımcısı Meral Akşener'in tam tersi çıkışla, ‘‘Darbeyi önledik'' demesi, DYP'de ‘‘Hangisi doğru söylüyor?'' tepkisine yol açtı. Antalya Milletvekili Osman Berberoğlu, ‘‘Grubu aldatmışlar. Çiller ve Akşener'in de içinde bulunduğu Başkanlık Divanı hemen istifa etmeli'' dedi.

DYP Lideri Tansu Çiller ile Genel Başkan Yardımcısı Meral Akşener'in darbe tehlikesi konusunda birbirinin tam tersi açıklamalar yapmaları, DYP milletvekillerini çileden çıkardı. Milletvekilleri, grubunu yanıltan Çiller'in ve Başkanlık Divanı'nın hemen istifa etmesini istedi.

Partide ‘‘Hangisi doğru söylüyor?'' tepkileri yükselirken, DYP Antalya Milletvekili Osman Berberoğlu, Çiller'in grubuna defalarca ‘‘Darbe tehlikesi yok'' bilgisini verdiğini hatırlattı. Berberoğlu, ‘‘Şimdi ise Genel Başkan Yardımcısı da olan Akşener, darbeyi önlediklerini söylüyor. Demek ki bize doğruyu söylememişler, grubu aldatmışlar'' dedi.

Genel İdare Kurulu üyesi de olan Berberoğlu, dün yaptığı açıklamada, Çiller ve Akşener'i sert dille eleştirdi. Berberoğlu, 29 Mayıs'ta Refahyol'un kurulması konusunda karar aldıkları GİK toplantısında, Çiller'in bir darbe tehlikesinin söz konusu olmadığını söylediğini belirterek, şöyle konuştu:

‘‘Biz RP'nin DYP'nin yönetimine ve tabanına zarar verdiğini söyledik. Ancak partinin genel menfaatlerini düşünerek de bugüne kadar geldik. O zaman biz bir sıkıntının olduğunu söylediğimizde Çiller darbe girişiminin olmadığını söyledi. Bunun ardından 11 Haziran günü iki grup toplantısı yaptık. Grubun akşamki toplantısında, aynı gün yapılan Genelkurmay brifingi sonucu yayınlanan bildiriyi ve darbe olayını ele aldık. Grupta da Çiller böyle bir tehlikenin olmadığını, bunların suni gündem yaratmak amacıyla ortaya atıldığını iddia etti. Ancak şimdi Genel Başkan Yardımcısı görevini de üstlenen Akşener, bir darbe girişimini önlediklerini söylüyor. Bunların hangisi doğru? Demek ki milletvekilleri aldatılmış, biz yanlış yönlendirilmişiz.''

HEMEN İSTİFA ETSİNLER

Berberoğlu, milletvekilleri aldatan bir parti yönetiminin yerinde kalmayıp istifa etmesinin şart olduğunu da vurgulayarak, ‘‘Çiller ve Akşener'in de içinde bulunduğu Başkanlık Divanı hemen istifa etmeli. Bizler bazı şeyler için el kaldırıp indiren ilkokul çocukları değiliz, milletvekiliyiz. Artık bunun farkına varılmalı. DYP'nin bir kitle partisi olduğunu herkes anlamalıdır.''

Bu görüşlerini önceki gün yapılacak olan ancak son anda iptal edilen grup toplantısında da dile getirmek istediğini belirten Berberoğlu, ‘‘Bu görüşlerimi dile getireceğimden endişe duymuş olmalılar ki, grubu iptal ettiler'' dedi.

Berberoğlu, yarın yapılacak olan güvenoylamasında DYP olarak ret vermemeleri gerektiğini de bildirdi. Berberoğlu, RP ile hükümeti kendilerinin bitirdiğine de dikkat çekerek, şöyle devam etti:

‘‘Biz de bu hükümetin içinde yer almalıydık. Ancak bunu yapmadık. Bu hükümetin fazla devam etmesi de mümkün değil. Bu nedenle kurulmasını sağladığımız, laik hükümete ret oyu veremeyiz. Grup olarak en azından katılmama yönüne gidebiliriz. Bu toplumsal uzlaşıyı da beraberinde getirir. İlerde merkez sağın birliğine de katkıda bulunur.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!