Bisikletle dünya turuna çıkan engellinin İstanbul molası

Güncelleme Tarihi:

Bisikletle dünya turuna çıkan engellinin İstanbul molası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2002 15:06

Bangkok'tan bisikletiyle 19 ay önce yola çıkan ve yaklaşık 30 bin kilometrelik yol yapan Taylandlı engelli sporcu Wichian Pinkesorn Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Kartal'daki dernekte Başkan Kemal Demirel ve diğer üyelerle görüşen Pinkesorn, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 15 yaşında bir patlama sonucu sağ elini kaybettiğini belirterek, 19 ay önce başladığı ve 3 yıl sürmesini hedeflediği bisikletle dünya turunun amacının özürlülerin normal insanlardan daha fazlasını yapabileceklerini göstermek olduğunu söyledi.

Wichian Pinkesorn, ''Kimseye ihtiyacımız olmadan kendimizi idare edebileceğimizi herkese göstermek istiyorum. Sloganım 'Bizi ne durduruyor''' diye konuştu.

Pinkesorn , 19 ayda 11 ülke gezdiğini, günde ortalama 100 kilometre yol katettiğini ifade ederek, bu süre içinde de 5 bin dolar harcadığını anlattı.

Gezdiği ülkelerde genellikle insanların kendisine çok iyi davrandığını belirten Pinkesorn, Vietnam'da ise hor görüldüğünü, İran'da da çocukların kendisine taş attığını ve bazı eşyasının çalındığını söyledi.

Wichian Pinkesorn, Türkiye'den Avrupa'ya oradan da Amerika, Yeni Zelanda, Avustralya'ya gideceğini ve gezisinin başladığı yer olan Bangkok'ta sona ereceğini bildirdi.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel de, Taylandlı bisikletçiye üzerinde Türk Bayrağı ve derneğin logosunun bulunduğu bir tişört hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!