Birinci soru, çocuk kimden?

Güncelleme Tarihi:

Birinci soru, çocuk kimden
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

İzmirli Gömlek Kralı Ömer Akın davası Agatha Christie romanı gibi...

Ömer Akın, o sıralarda, 46 yaşında, oldukça zengin, çapkın ve hatta en yakınlarının ifadesine göre, ‘‘Cüretkar Aşık’’ kimliğiyle kadınların gözdesi, üstelik ikinci eşinden yeni boşanmış bir işadamıydı.

Babasının ikinci eşi, üvey annesi, Neriman Hanım'ın İzmir'deki evine ziyarete gittiğinde, onu Berrin Cıvaoğlu ile tanıştırdılar.

Berrin Hanım, Ankaralı bir müfettişle evli, üstelik bir çocuk annesiydi. Çok güzel olduğu söylenemese bile, kesinlikle alımlı bir kadındı. Aslen Muğlalı'ydı ama kocasının memleketi Ankara'da oturuyordu. O zaman diliminde İzmir'de bulunmasının nedeni, eski ahbapları Neriman Hanım'ı ziyaret etmekti.

Ömer Bey, üvey annesi Neriman Hanım'ın konuklarıyla sohbet ettikten sonra, evden ayrıldı. Bir hayli alkollüydü. Evdekiler, onon oturduğu koltuğun üzerinde duran el çantasını daha sonra farkettiler. Merak edip, çantayı açtıklarında, Ömer Bey'e ait olduğunu, içinde tomarla dolar ve mark bulunduğunu gördüler.

Ömer Bey'le henüz o gece tanışan Berrin Hanım, çantayı Ömer Bey'e kendisinin götürebileceğini söyledi. Çantayı yanına aldı ve ertesi gün de ziyaretine gitti. O günden itibaren Berrin Hanım'la Ömer Bey'in dostlukları pekişti ve beraberlikleri, Berrin Hanım'ın evli olmasına rağmen sürdü. Bir süre sonra da birlikte yaşamaya başladılar.

ÇOCUK İSTİYORDU

Ömer Bey'in iki erkek kardeşi, ağabeyi Önder ve küçük kardeşi Umran Akın, hem Berrin Hanım'a, evliyken bir başkası ile beraber olduğu için, hem de böyle bir birlikteliği devam ettirdiği için kendi kardeşlerine kızıyorlardı.

Berrin Hanım, Ömer Bey'le birlikte yaşamaya başladıktan iki ay sonra, 12 yaşındaki kızının velayetini de babasına vererek ilk eşinden boşandı ve 1991 yılında Ömer Akın'la resmen evlendi. Berrin Hanım için ikinci, Ömer Bey için üçüncü kez ‘‘Comparsita’’ çalındı.

Bu evliliğin en belirleyici özelliği Ömer Bey'in çocuk takıntısıydı. Senelerce kısırlık tedavisi görmüş ama ne birinci eşinden ne 17 yıl evli kaldığı ikinci eşinden ne de hayatına giren diğer kadınlardan çocuğu olmuştu. Belki bu evliliğimden bir çocuğum olur ümidiyle, bu kez de, Berrin Hanım'la birlikte doktorlara taşınmaya başladı.

Dr. Hayrettin Akan'la tanışmaları o zamana rastladı. İki, üç yıl süren tedavi boyunca da, aralarında samimiyet doğacak kadar sık görüştüler. Doğrusu, Berrin Hanım farkedilmeyecek kadınlardan değildi. Karşılaştığı bütün erkekleri etkilediği biliniyordu.

YARDIMCI OLUN

Berrin Hanım, doktora her gelişinde kocasının ne kadar zor, ne kadar şefkatsiz, ne kadar iktidarsız olduğunu anlatıyordu. Ama yine de, ondan çocuk istiyordu çünkü Ömer Bey'in sağlığı iyi değildi. Çok içiyordu. Her sabah, hem ağzından hem makatından kan geliyordu. Berrin Hanım'a kalırsa, kocası siroz hastalığına yakalanmıştı ve yakında ölecekti. Doğacak çocuğun kendisine ‘‘maddi-manevi’’ destek olacağını düşünüyordu.

Hayrettin Bey'in anlatımıyla, Berrin Hanım, ‘‘Kocamın ölümünden sonra kalacak mirası da zaten kardeşleriyle paylaşacağım. Bu çocuğu mutlaka istiyorum. Kocamdan olamıyorsa, hiç olmazsa sizin gibi birinden olsun. Bana bu konuda yardımcı olun’’ diyordu.

BERRİN HANIM HAMİLE

1995 yılının Kasım ayı. Berrin Hanım nihayet hamile kalıyor. Daha önce de hamile kaldığına ama fazlaca yediği taze peynir yüzünden düşük yaptığını söylüyor. Neyse, bu defa sorun olmuyor ve Hayrettin Bey, Berrin Hanım'a ‘‘suni döllenme yoluyla hamile kalmıştır’’ raporu veriyor. Zamanı gelince de doğum sezeryenle yapılıyor. Ömer Akın, kızına ölen annesi Emine'nin adını vererek hemen nüfusuna geçiriyor. Ama Ömer Bey, daha kızının kırkı olmadan, henüz 20 günlükken, sebebi hálá belirlenemeyen bir nedenle 8 Ağustos 1996'da bir öğle vakti öldü.

YANINDAKİMLERVARDI?

O sırada, yanında, Berrin Hanım, büyük bir tesadüf eseri bir gün önce, eşi Keriman Hanım'dan boşanan Dr. Hayrettin Akan, Ömer Bey'in dayısının oğlu Mehmet İnan, kapıcı ve hizmetçi kadın var yalnızca.

Ömer Bey'in kardeşi Umran Akın, yolda, handa çalışanlardan birinden ağabeyi Ömer Akın’ın öldüğünü öğreniyor. Önder Akın ile birlikte eve vardıklarında kardeşlerinin ölüsünün çoktan evden çıkarılmış olduğunu görüyorlar.

KASA NE ZAMAN AÇILDI?

Gömlek Kralı Ömer Akın 52 yaşında öldüğünde 6 trilyonluk servetin sahibi. Tek mirasçısı da karısı ve 20 günlük kızı.

Kardeşler, daha önce birkaç kez bahsi geçen vasiyetnameyle servetin bölüştürüleceğini umud ediyor ama o vasiyetname bir türlü bulunamıyor. Vasiyetnamenin de içinde olduğu zannedilen kasa son olarak, Ömer Bey'in ölümünden yaklaşık 10 ay önce, 1 Ekim 1995'de açılmış. Bankaların ancak mesai saatleri içinde kasaların açılmasına izin verdikleri düşünülünce, sözü geçen kasanın açılış tarihinin bir pazar gününe denk düşmesi de dikkat çekici bir ayrıntı olarak kaydediliyor.

Bu öyküde aslında bir sürü ayrıntı var. Mesela, Ömer Bey öldükten sonra kardeşlerinin Berrin Hanım'a dava açmaları. Dava dilekçesi ya da dilekçeleri hayli yüklü ve ağır suçlamalar içeriyor:

1- Berrin Hanım'ın Dr Hayrettin Akan'la yasak ilişkisi var.

2- Çocuk, Ömer Akın'dan değil.

3- Ömer Akın, zehirlenerek öldürüldü.

4- Ömer Bey'in banka hesapları üzerinde Berrin Hanım tarafından sahtekarlık yapıldı.

ÇOCUĞUN BABASI BENİM

Dr. Hayrettin Bey de önceleri Berrin Hanım'la ilişkisini ve çocuğun babası olduğu yolundaki iddiaları toptan ve sonuna kadar inkar yöntemiyle reddedip, daha sonra sahte olduğunu kabul ettiği, kendi raporunun ‘‘tedavi sonucunda suni döllenme yoluyla hamile kalmıştır’’ ibaresini savunurken, birden fikir değiştiriyor. Ve hem Berrin Hanım'la ilişkisini hem de çocuğu Emine'nin gerçek babası olduğunu kanıtlayabilmek için sıkı bir hukuki ve polisiye mücadeleye girişiyor.

Dr. Hayrettin Akan'ın iddiasına göre, her ikisinin de birbirlerine ilgi duymalarının sebebi, Berrin Hanım'ın kocasıyla yaşadığı problemler.

Berrin Hanım eşiyle yaşadığı sorunları anlatırken Doktor Akan da, tüm çabalarına karşın, aralarındaki hasta-doktor ilişkisinin sınırlarını koruyamamış ve Berrin Hanım'a aşık olmuştu.

Ve kendisinden çocuk konusunda yardım rica edildiği günden itibaren de özellikle Berrin Hanım'ın hamile kalabileceği riskli günlerde, bazen muayenehanede bazen de otel odalarında birlikte oldular.

ORION GEZEGENİ'NDEN MESAJ

Bu arada, Hayrettin Akan'ın evinde de birtakım zorluklar yaşanmıyor değildi tabii. Berrin Hanım'la ilişkisini oldukça ilerleten Dr. Hayrettin Bey, eşi Keriman Akan'a, evden uzaklaşmasının sebebini şöyle açıklamak zorunda kalıyordu: ‘‘Orion gezegeninden mesajlar alıyorum. Bana ilahi güçler hasıl oluyor ama sen benim gücümü azaltıyorsun. Bir süre senden ayrı kalmam gerekiyor.’’

Tası tarağı toplayıp muayenehanesine taşınıyordu. ‘‘O aralar evden uzaklaşabilmek için bahane yaratmam gerekiyordu. Eşim de ben de uzayda dünyadan başka bir gezegende hayat olduğuna inanırız. Tanrı güzelim mehtabı seyredelim diye mi yarattı sanıyorsunuz? Koskoca káinatta yalnız olabilmemiz mümküm mü? Bir süre yalnız kalmam gerektiğini düşünmelerini istediğim için böyle bir senaryo yazdım’’ diye anlatıyor şimdi.

Ve istediği oluyor, eşi Keriman Hanım, onun bir ara gerçekten ‘‘kaçırdığını’’ sanıyor. Oysa Hayrettin Bey'in iddiası: O sıralarda, aşkları o kadar ilerliyor ki, Allah'tan korktuğu için, Berrin Hanım'a Eyüp Sultan'da imam nikahı bile kıyıyor.

DAVANIN KAHRAMANLARI

Ömer Akın İzmir'li işadamı. 6 trilyonluk servetin sahibiydi. İki kez evlenip ayrıldıktan sonra üçüncü evliliğini Berrin Akın'la yaptı. Çocuğu olmadığı için tedavi gördü. 52 yaşında sebebi henüz belirlenemeyen bir nedenle evinde öldü.

Berrin Akın İkinci evliliğini Ömer Akın'la yaptı. 1996 senesinde doktor raporuna göre suni döllenme yoluyla bir kız çocukları oldu. Kocasının 6 trilyonluk mirasına tek başına konabilmek için gayrimeşru çocuk doğurduğu ve kocasını zehirlediği iddia ediliyor.

Dr. Hayrettin Akan Berrin Akın ile eşi Ömer Akın'a suni döllenme yöntemiyle çocukları olması için tedavi uyguladı ve başarılı olduğuna dair rapor verdi. Daha sonra Berrin Akın'la gizli ilişkiye girdiklerini ve birlikte normal yollardan çocuk sahibi olduklarını söylemeye başladı. Berrin Akın'la birlikte ‘‘tasarlayarak adam öldürme’’ iddiasıyla yargılanıyor.

Önder Akın Akın kardeşlerin en büyüğü 60 yaşındaki Önder Akın, Berrin Akın ile Dr. Hayrettin Akan'ı kardeşi Ömer'i zehirleyerek öldürmekle suçluyor.

Umran Akın 49 yaşındaki küçük kardeş Umran Akın da ağabeyi gibi Berrin Akın ve Dr. Hayrettin Akan'ın mirasa konabilmek için komplo kurduklarını ve gayrimeşru çocuk yaptıklarını iddia ediyor.

Emine Akın Henüz üç yaşında. Babasının kim olduğuna karar verilemeyen Emine, tartışmaların odak noktası. Adli Tıp raporuna göre babası Hayrettin Akan. Hayrettin Bey'le Berrin Hanım'ın onu Berrak diye çağırmaları da ilginç. Berrin'in Berr'i, Akan'ın Ak'ından türetmişler...

Hüseyin Özdilek Avukat, Ömer Akın'ın eski genel müdürü, Konak Belediye eski başkanı, Berrin Akın'ın yeni ve üçüncü eşi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!