Birbirlerine sarılıp öldüler

Güncelleme Tarihi:

Birbirlerine sarılıp öldüler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2007 14:57

TÜP bebek yöntemiyle 1998 yılında dünyaya gelen ikizler Doruk ve Irmak Amirzade, anne ve babalarıyla gittikleri İran dönüşünde Gürbulak sınır kapısına 10 kilometre kala kaza geçirdi. Birbirlerine sarılarak kazadan kurtulmaya çalışan iki kardeş olay yerinde öldü. Yaralanan anne ve baba ise tedavilerini yarıda keserek, çocuklarının cenaze törenine katıldı.

Haberin Devamı

İran asıllı Doktor Mehmet Cem Amirzade ile Akdeniz Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim görevlisi Avukat Tezgül Amirzade'nin 10 yıllık çocuk özlemi, tüp bebek yöntemiyle sona erdi. Tezgül Amirzade, 26 Haziran 1998'de ikiz bebek dünyaya getirdi. Ramazan Savaş İlköğretim Okulu 4'ncü sınıf öğrencisi olan 9 yaşındaki ikizler Doruk ve Irmak ile anne ve babaları, yakınlarını ziyaret için gittikleri İran'dan yurda dönmek için geçen perşembe günü yola çıktı. Gürbulak sınır kapısına 10 kilometre kala otobanda bakım çalışması olduğu için Amirzade ailesinin otomobili, görevliler tarafından tali yola gönderildi. Birbirleriyle yarışan iki kamyon, ikizlerin de içinde olduğu otomobili sıkıştırarak yolun dışına itti. Mıcırda kayan otomobil şarampole yuvarlanırken, aracın arka koltuğunda oturan iki kardeş birbirlerine sarılarak kazadan kurtulmaya çalıştı, ancak olay yerinde yaşamlarını yitirdi.

Haberin Devamı

İran'da hastanede tedaviye alınan Mehmet Cem Amirzade ile eşi Tezgül Amirzade, tedavilerini yarıda keserek çocuklarının cenazelerine katıldı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna getirilen iki kardeşin cenazesi, burada yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Morgdan alınan ikizlerin cenazesi Muratpaşa Camii'ne getirilerek cenaze namazları kılındı. İkizlerin anne ve babası gözyaşlarını tutamazken, bazı yakınları sinir krizi geçirdi. Doruk ve Irmak kardeşler daha sonra Andızlı Mezarlığı'nda yan yana toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!