Biraz insanlık beyler

Güncelleme Tarihi:

Biraz insanlık beyler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gazetelerde ‘‘kuduz’’ haberlerinin çıkması üzerine, düz ve ilkel bir mantıkla sokaktaki bütün köpekleri hastalıklı ilan etmeye başladık. Gerekli çağdaş uygulama ve imkanlardan zaten yoksun bulunan belediyeler de şikayetler üzerine zor durumda kalıyorlar.

Bahçelievler'de, vatandaşların şikayeti üzerine harekete geçen belediye ekipleri, sokak aralarında köpek avına çıktı. Yaklaşık 3-4 kişiyi ısıran ve kuduz aşısı bulunmayan sokak köpeği, önceki gün belediye ekiplerince avlandı. İğneyle uyutulan köpek belediye ekiplerince toplanarak, kuduz olup olmadığı araştırılacak.

Bahçelievler Yayla Mahallesi sakinleri, sokak köpeklerinden şikayetçi olduklarını belirterek belediyeye başvurdular. Bunun üzerine harekete geçen Bahçelievler Belediyesi'ne bağlı ekipler, sokak aralarında köpek avına çıktı. Ekipler, bir köşede sıkıştırdıkları beş yavrulu sokak köpeğini uyuşturucu iğne fırlatan tüfekle vurdular. Aldığı uyuşturucu ilacın etkisiyle kendinden geçen köpek, kuduz olup olmadığının araştırılması için belediyenin veterinerlik bölümüne götürüldü. Sokak köpeği tarafından ısırılan çevre sakinleri ise, köpeğin kuduz olmadığını, ancak yine de aşı yaptırdıklarını belirterek ‘‘Belediye ekipleri, sokak köpeklerini toplaması gerekir. Başı boş dolaşan bu köpekler çevre sakinlerini rahatsız ediyorlar. Ayrıcı sokak köpeklirinin çoğunda kuduz aşısı yok. Bununla ilgili bir önlem alınmalı’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!