Bir Türk Londra'da kenevir yetiştirdi

Güncelleme Tarihi:

Bir Türk Londrada kenevir yetiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

İngiltere'de polis 216 metrekarelik bir kenevir serasını ortaya çıkardı. 1.3 trilyonluk uyuşturucu yapılabilecek keneviri eken biri Türk üç kişi yakalandı.

İngiliz polisinin aylar süren operasyonu sonunda yakalanan Türk'ün, 26 yaşındaki Murat Şerbetli olduğu bildirildi. Şerbetli ile birlikte 22 yaşındaki Yugoslav Ecevit Bairimaski ile 31 yaşındaki İtalyan Angelo Pascali de yakalanıp tutuklandı.

Essex Bölgesi'nde bir kasabada

Londra'nın doğusundaki Essex Bölgesi'nde Roydon Kasabası'nda ortaya çıkarılan sera tarladan 5 milyon sterlinlik (1.3 trilyonluk) uyuşturucu elde edilebileceği belirtildi. Olayla ilgili bir açıklama yapan Essex Bölgesi Emniyet Müdürü Dedektif Bob Fenton şu bilgiyi verdi:

Polisler bile şaşkına döndü

‘‘Oaekleigh serasında gördüklerimiz tüm polis örgütünü şaşkına çevirdi. Boyumuzun bir iki misli uzunluğundaki kenevirleri görünce gözlerimize inanamadık. Binlerce bitkinin toplanıp işlendikten sonra esrar olarak satışının piyasa değerinin 5 milyon sterlini bulacağını hesapladık.’’

Üstelik kenevir en iyi cinsten

‘‘Zaten bazı bitkiler büyümüş, gelişmiş ve kesilmiş. Bulduğumuz kenevir türü en iyi cins. İngiltere'de bugüne kadar böyle büyük ve verimli kenevir tarlası görülmedi. Bu tarlayı erken bulmakla çok şanslıyız.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!