Bir tık, ev hazır!

Güncelleme Tarihi:

Bir tık, ev hazır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2001 00:00


Şengün KILIÇ
Haberin Devamı

Ahmet Şimşek, Fatih Akbaş ve Mustafa Yelmer yaşları 22 ile 26 arasında üç genç. Üçü de Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nden. SAP Türkiye, IBM Türk, Microsoft Türkiye ve Alcatel Teletaş'ın açtığı ve 'İnternet Cinleri Aranıyor' sloganıyla duyurduğu yarışmada 164 proje içinde onların projesi birinci oldu. 'BenimEvim' adlı projelerinin şu anda internette bir tanıtım sayfası var ve yakında da siteleri faaliyete geçecek.

20 siteden farkınız nedir?

Akbaş- Diğerleri ilan bazında yapılmış işler. Bizimki emlak portal'i, komple hizmet veren bir işlevi var. Sadece emlak kiralama değil, site üzerinden emlakın düzenlenmesi, taşınması, temizliğinin yapılması gibi pek çok konuda hizmet veriyor. Mesela Mecidiyeköy'de 200 milyona, kaloriferli, iki odalı bir ev tutmak istiyorsunuz. Emlakçı buna göre ev bakıyor size. Bizde ise ister harita üzerinden, ister özellikleri üzerinden emlak bulmanız mümkün. Ya da hangi emlakçıya gideceğinizi buradan bulabileceksiniz.

Site ne aşamada?

Şimşek- Şu anda tasarım aşamasında. Tanıtım sitemiz var. Oraya bile güzel tepkiler aldık. Öneriler yazanlar oldu. Emlakçılardan olumlu tepkiler aldık, birlikte çalışabileceğimizi söylüyorlar.

Sitenin tutacağına inanıyor musunuz?

Akbaş- İnsanlar şu anda korkuyor, işin tutmayacağına dair. Ama biz hiç bir zaman şüphe duymadık. Örnekleri dünyada çok fazla. Açıkçası eğer sizin işinize yarıyorsa neden tutmasın? Her şey elinizin altında ve bir 'tık' uzağınızda.

Yelmer- Emlak portal'i bütün ihtiyaçları karşılayabilecek durumda. En azından bir hukuk danışmanı olacak, emlak sektöründeki haberler, kampanya bilgileri, taşınma şirketini nereden bulacağınız, eve taşınmadan evin temizlenmesi, sigorta, yapı denetimi, dekorasyon, seçtiğiniz ev ya da büronun çevresindeki ulaşım ağı, sosyal hayat gibi konulardaki ihtiyaçlarınızın karşılanması gibi pek çok konuda hizmet alınabilecek buradan. ‘‘Ev buldum iki o da bir salon, 200 milyon!’’ değil burada bulacağınız hizmetler yani.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!