Bir öteki Türkiye haberi

Güncelleme Tarihi:

Bir öteki Türkiye haberi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

İnanılmaz sağlık skandalı İzmir'de yaşandı. Kapıcı eşi 8 aylık hamile bir kadın, tam 4 hastene dolaştı, saatlerce sedyede bekledi, hiç birine kabul edilmedi. Ameliyat gerekiyordu ama istenilen 700 milyon lira onlarda yoktu. Para olmayınca da kimse yüzlerine bakmadı. 5. hastaneye giderken, yolda, kocasının kollarında öldü.

İZMİR'de 8 aylık hamile 29 yaşındaki Menekşe Şentürk, tam dört hastane dolaştıktan sonra beşincisine götürülürken, doktorsuz ambulansta kocasının kollarında öldü.

Sancıları başlayan Menekşe Şentürk, kapıcı eşi Mehmet Şentürk tarafından Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne getirildi ve doktor olmadığı gerekçesiyle Alsancak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Orada da aynı gerekçeyle bakılmayıp Atatürk Eğitim Hastanesi'ne gönderilen Menekşe Şentürk, tahlilleri yapılırken 4 saat sedyede bekletildi.

700 MİLYON BULAMADI YÜZÜNE BİLE BAKMADILAR

Ağrı kesici yapılıp, ‘‘Daha doğuma günün var’’ denilerek, evine gönderilen Menekşe Şentürk sancıları durmayınca, aynı akşam Ege Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi.

Burada yapılan kontrolde karnındaki bebeğin öldüğü anlışıldı ve ameliyatı için 700 milyon lira istendi.

Para bulunamayınca hasta, doktorsuz ambulansla Konak Kadın Doğum Hastanesi'ne sevk edildi, ancak genç kadın yolda eşinin kollarında yaşamını yitirdi.

ÖLDÜKTEN SONRA KONTROLE GELMİŞLER

Mehmet Şentürk, eşinin ölümünden sonra buna kılıf uydurulmaya çalışıldığını da öne sürerek şunları söyledi:

‘‘Menekşe öldükten 10 gün kadar sonra Bayraklı 1 Nolu Sağlık Ocağı ebeleri kontrole geldi. İddiaya göre eşim, 3 Mart günü merdivenden düşmüş, sağlık ocağına gitmiş. Kendisine bebeğin kalp sesini alamadıklarını söyleyip, hastaneye gidip ultrason çektirmesini önermişler. Menekşe bir derdi olduğunda söylerdi, bana söylemese komşularına anlatırdı. Sürekli kontrollerini yaptırıyorduk. Böyle bir uyarıyı söylemeyeceğini düşünmüyorum. Öldüğü gün ilk uğradığımız üç hastanede, bebeğin kalp sesinin duyulmadığı söylenmedi. Daha doğuma günü olduğunu söylediler. Bizi kapı kapı niye dolaştırdılar, teşhis bile koyamadılar. Yine eşim öldükten sonra ölüm raporu yazılırken öğrendim. Bebek öldükten sonra ameliyat edilse dahi en fazla 20 gün o da bitkisel hayatta yaşarmış. Yaşama şansı yokmuş. İlk hastanede durum anlaşılsaydı eşim ölmezdi.’’

KAPICI EŞ; KİMİ KİME ŞİKAYET EDEYİM

Eşinin ihmalden öldüğünü, ancak çabalarının onu geri getirmeyeceğini bildiği için şikayetçi olmadığını belirten Şentürk, ‘‘Kimi kime şikayet edeyim. Birileriyle uğraşmak için güçlü olmak gerek. Benim de o gücüm yok. Daha önce bir kaza geçirdim. Haklıydım, haksız duruma düştüm. Onun için uğraşmanın bir yararı yok. Onları vicdanlarıyla başbaşa bırakıyorum’’ dedi.

VALİLİK SORUŞTURMA AÇTI

Menekşe Şentürk'ün hastane hastane dolaşıp, hastane yolunda ölmesi şüpheli bulundu.

Konak Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesi'nde tutulan tutanakla dram gözler önüne serilirken, şüpheli ölüm olayına Valilik el koydu, soruşturma açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!